Ангелкова със сигнал до прокуратурата за кмета на Несебър

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2015 в 21:51 3295 1

Министерството на туризма е подало сигнал до прокуратурата срещу кмета на Несебър Николай Димитров заради голямото количество временни незаконни обекти в курорта „Слънчев бряг“, показващо, че кметът не изпълнява задълженията си.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в курортния комплекс, цитирана от Дарик.

Преместваемите обекти се поставят с разрешение на главния архитект на общината. Прави се схема за разполагането им, която се одобрява от общинските съвети, които издават разрешение за строеж. Общините са тези, които трябва да проверяват дали поставените обекти са законни или не и съответно трябва да бъдат премахнати. В „Слънчев бряг“ обаче цари абсолютен хаос, категорична е тя.

По думите й незаконните обекти са десетки и непрекъснато се появяват нови, като най-голям е броят им по крайбрежната алея.

„Миналата седмица се разходих в този район и мога да ви кажа, че морето не се вижда от сергии и павилиони”, каза министърът.

Ангелкова подчерта, че всички незаконни обекти в курорта трябва да бъдат премахнати, независимо на чия територия се намират.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2015 в 23:38

Това е най-малкото, за което прокуратурата трябва да се занимава с кмета Николай Димитров.

Защо кметът разреши построяването на огромните киликандзери, изкупени още на зелено от руснаци на самия вход на Северния плаж на Несебър т.н. Парадизо-Несебър и киликандзера на Валентин Златев между Слънчев бряг и Св.Влас.?
Сергийките ще ги премахнат за един ден, а КОГА ЩЕ ПРЕМАХНАТ БЕТОННИТЕ КИЛИКАНДЗЕРИ, КОИТО СКРИХА ГЛЕДКАТА КЪМ НЕСЕБЪРСКИЯ ЗАЛИВ? С това трябва да се занимава министърката и прокуратурата.