Quantcast

Андрей Райчев: В РБ се води подводна борба за марката

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 09:02 2468 2

Снимка Архив

Води се остра подводна политическа борба. Тук сражението е за марката. Кой е Реформаторският блок? Те от месеци отчетливо имат различна политика. И са фундаментално различни.

Това заяви социологът Андрей Райчев по Нова тв. 

Ако Кънев набере 300 000 гласа наесен, на президентските избори, това означава, че той е Реформаторският блок. Той е възстановил себе си. Печели битката за синята идея. Ако спечели класическите 100 000 гласа на Иван Костов, всъщност всичко това е провал”, обясни Райчев. По думите му Меглена Кунева има обратните виждания – че трябва да се долепят до ГЕРБ, да участват в управлението, да реализират част от идеите си и да си чакат момента, в който ще приспят ГЕРБ.

Според Райчев хората както в България, така и в чужбина се насочва към друг тип лидери. Относно оставката на Тодор Танев от поста образователен министър, социологът Андрей Райчев заяви: „Танев прекали. От него се запомниха само гафовете. Откъм обществен имидж, той постоянно бъркаше”.

„Няма как да бъде наречена „конспирация” проверка на ДАНС. Това нещо очевидно се е случвало”, заяви Арман Бабикян, PR експерт. Коментарът му бе по повод отнения допуск до класифицирана информация на шефа на политическия кабинет на министъра. „Този допуск е отнет преди два месеца поради съмнения за връзки с външни на страната и на националните ни интереси сили”, добави Бабикян.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 11:46

Тоя пък горкия тотално не е в час. Радан Кънев от седмици говори за нов политически проект и че най-вероятно ще излязат от РБ. Дори прогнозира разпад на РБ до лятото. Това са факти, Райчев. ДСБ е доста дистанцирана от РБ, ако трябва да сме точни. Просто на такива като Райчев хич не им се нрави, че се появиха хора, които обещаха съдебна реформа, година и нещо се бориха за нея, не успяха да я прокарат понеже промените не минаха в НС и постъпиха достойно като се оттеглиха. За Райчев и други такива не неразбираемо и непонятно как може някой да се оттегли от властта дори преди средата на мандата, ако може просто да си затрае и да се сниши. И в неумението си да разбере какво се случва Райчев прибягва до инстинктите си и знае, че щом е дясно трябва да е лошо и че всички трябва да са еднакви и топи и каля наред. Но не е така, в РБ има партии, които показаха характер и не предадоха избирателите си - ДСБ както и групата от Гражданския Съвет. За жалост те са малко на брой като депутати. Дори и ДСБ не е цвете(Москов), но поне минаха в опозиция. Така, че другарю Райчев - не, няма битка за марката РБ. Дори и Корман Исмаилов в едно интервю постави под съмнение бъдещето на РБ.

Ако има битка, то тя е битка за постове като за последно между СДС и ДБГ, защото знаят, че скоро няма да ги избере никой за нищо.

02.02 2016 в 10:11

Що така бе, другарю Райчев? Май не ти харесва, че в дясно искат да се избавят от вкараните от вас троянски коне - другарката Пръмова, Лукарски и царските изтърсаци като Даниел Вълчев?..
Е, пробваха ги, видяха, че са на подчинение при вашата мафийка (Боко си е от нея) и сега ще бъдат изхвърлени.

Не се мъчи с догадки, другарю Райчев. Избирателите на РБ няма да гласуват повече за Куневица и компания...