Алекс Алексиев прави нова дясна партия

OFFNews 13 май 2014 в 14:33 9642 24

Независимият кандидат за евродепутат Алекс Алексиев планира нова дясна политическа формация. 

Намеренията си Алексиев обяви на пресконференция днес. В края на април ЦИК отказа регистрацията на независимия кандидат за евродепутат с мотива, че настоящият на Алексиев е в САЩ. Въпреки, че той обжалва решението на ЦИК, Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата му. 

Димитър Иванов от Инициативния комитет на Алексиев обяви, че по случая ще бъде сезиран Европейският съд за правата на човека в Страсбург. 

Алексиев обясни, че с отмяната на регистрацията му е бил нарушен Изборният кодекс. Според него това не е случайно, защото и управляващите, и опозицията се страхували от идеите, които той обявявал.

По повод идеята за нова политическа формация Алексиев уточни, че тя ще бъде в дясно от центъра. "България няма бъдеще без истинска пазарна икономика, без зависимост от чужди държави", отбеляза той. По думите му естественото място на България е в Европейския съюз, но това не означавало, че е съгласен с всичко, което става в съюза, и се противопостави на идеята за Европа на две скорости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!