АБВ притеснени от вътрешната политика на кабинета

От партията призоваха за развиване на икономиката, а не за саниране

Ивайло Анев 18 февруари 2015 в 10:58 2204 3

Депутатът от АБВ ген. Михо Михов

"Изминалите 100 дни от работата на правителството потвърдиха съществуването на сериозни различия между АБВ и ГЕРБ. Тревога будят някои позиции на правителството в сферата на външната политика, армията и националната сигурност."

Това заяви в декларация от името на ПГ на АБВ Михо Михов.

Въпреки че даде положителна оценка на първите сто дни от управлението на правителството, АБВ призна, че има и някои различия с ГЕРБ.

"Тревога будят някои различия по отношение на външната политика и армията. Смятам, че следването на модела на досегашната политика не решава, а задълбочава проблемите“, обяви Михов.

Според него не санирането трябва да е изходната точка за управлението, а развитието на икономиката. В същото време Михов подчерта, че АБВ е за открит диалог с партньорите в управлението.

"Въпреки трудностите АБВ оценява като положително участието си в управлението, най-вече от гледна точка на стабилността. Това наше участие няма да е на всяка цена цена, ние ще анализираме и оценяваме внимателно управлението и възможностите за реализирането на целите, които си поставяме. Решаващо за нашето участие ще е доколко се изпълняват поетите ангажименти пред избирателите", заяви Михов.

Той припомни, че правителството стартира дейността си в трудна и нестандартна ситуация. Според него не е била лека задачата, която постави избирателят пред политиците.

"Тежко е положението в икономиката и социалната сфера. В тази ситуация създаването на устойчиво управление нямаше алтернатива. Участието ни в управлението е най-голямото предизвикателство пред партията и ние приехме риска да участваме в управление с партии с различна ориентация, но тримесечната работа на правителството показа, че то доведе до стабилизиране на политическата обстановка", коментира Михов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews