АБВ: Луковмарш е повод за израз на фашизъм и расизъм

Offnews 14 февруари 2015 в 14:37 4712 1

"Както показва практиката, Луковмарш се използва за публичен израз на расистки, ксенофобски и крайно националистически идеи, толерирането на които ние считаме за недопустимо". Това написа АБВ в своя декларация против провеждането на Луковмарш. 

Днес от 17:30 часа от пилоните на НДК трябва да започне ежегодният марш, който се провежда в памет на ген. Христо Луков. 

"Езикът и символите на омразата нанасят трудно поправима вреда на обществената атмосфера и създават нови линии на противопоставяне в българското общество. По наше убеждение демократичните свободи изискват съблюдаване на общочовешки ценности, които са несъвместими с възхваляването на исторически личности, чиято обществено-политическа дейност е свързана с държави и идеологии, противостоящи на антихитлеристката коалиция във Втората световна война.
ПП АБВ се присъединява към всички политически сили, обществени организации и граждани, които споделят същите разбирания и се обявяват против провеждането на Луков марш в българската столица.", пишат още в декларацията си от партията на президента Първанов. 

На заседание на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова не съгласува провеждането на Луковмарш. Миналата година отново не бе позволена демонстрацията, но въпреки това тя се проведе. 

Притов Луковмарш вече се обявиха БСП, ДПС, руското и американското посолство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови