АБВ праща на ЕК „престъпленията“ на кабинета в енергетиката

OFFNews 03 юни 2014 в 10:14 6663 2

Гюнтер Йотингер

АБВ и в частност – Румен Петков, ще изпрати до енергийния еврокомисар Гюнтер Йотингер, става ясно от прессъобщение до медиите.

„Неспособността на правителството да защити българския национален интерес е толкова грозна, колкото зависимостта на премиера от Делян Пеевски“, пише в писмото си Румен Петков.

Част от нарушенията, които визира Петков, са свързани със сигнала, който той изпрати вчера до медиите. Според информация на Петков кабинетът се кани да основе отделно министерство на енергетиката, на чело на което да застане шефът на ТЕЦ „Марица Изток“ - 2 Георги Христозов, за когото имаше сигнали, че е замесен в корупционни схеми за източване на пари от ТЕЦ-а. Бившият вътрешен министър е категоричен, че Христозов не е подходящ за длъжността.

Друг казус, по който Петков възнамерява да изпрати сведения до ЕК, е политиката на правителството за проекта „Южен поток“.

„Днес за пореден път показахте абсолютна липса на гръбнак като правителство. Еврокомисарят поставя в зависимост изграждането на „Южен поток” от отношението на Русия към Украйна. Въпрос, към който България няма отношение. Но вие си мълчите, защото сте гузни от серията нарушения на закона“, пише Петков и посочва, че за премиера Орешарски националният интерес няма значение.

Бившият вътрешен министър предупреждава още, че правителството превръща страната в държава на Делян Пеевски и призовава българските граждани да си я върнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!