Quantcast

АБВ не одобрява идеята държавни пари да се наливат в частните училища

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2015 в 16:05 3240 5

Проф. Борислав Борисов, зам.-председател на АБВ.

АБВ няма да подкрепи идеята на ГЕРБ частните училища да получават пари от държавата за всеки ученик, който обучават.

Това обяви лидерът на партията Георги Първанов. Това ще създаде неравнопоставеност между държавните и частните училища, обясни той.

Отпускането на държавни пари за частните училища на принципа парите вървят след ученика са предвидени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесено от ГЕРБ.

Проектозаконът мина през парламента на първо четене и сега предстоят дебатите по отделните текстове на второ четене.

От АБВ не знаят дали ГЕРБ ще отстъпи за парите на частните училища.

За да има равнопоставеност ще трябва на всички държавни училища да се разреши частен прием, обясни проф. Борислав Борисов, зам.-председател на АБВ и бивш ректор на УНСС.

Първанов пък попита защо трябва да се дават пари на едно елитно училища, а в община Трън, в която има 27 населени места няма нито едно училище. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2015 в 19:13

Държавните пари от моя джоб за държавни училища, ония тъпаци аунсаджии да си плащат, за да ходят децата на тъпаците да учат цифри!!!

10.02 2015 в 17:44

Ако на АБВ им пука за образованието ще дарят % от ДЪРЖАВНАТА си субсидия , ако не го направят значи си правят ПР .

10.02 2015 в 16:50

Парите не трябва да следват ПОЛИТИЦИТЕ и УЧИЛИЩАТА, а трябва да следват УЧЕНИКА - без значение кое училище е избрал! А различните училища трябва да се ДОКАЗВАТ пред децата!

10.02 2015 в 16:36

Браво на професора, ама по какво е професор този кроманьонец, ако е в сферата на политикономията и най-вече на социализЪма, направо съм съгласен с него, щото явно е голям еродит и велик специалист, а за гоце дума и лаф да няма, знае гоце историята на Сирищник и къде трябва да се работи с масите или на масите, е как дойде, важно е да се работи.

10.02 2015 в 16:24

И аз не съм съгласен, те цъфнали и вързали държавните, че пари за имотните ще отделяме, ей, тоя народ не е само донор ве, то не бяха мангали, не бяха политици, не бяха оядени, но скрънзливи частни училища... Първо за обикновения българин мислете, а после за крадеца с много пари!