170 изгониха депутата от Суджукгейт от парламента

OFFNews 26 юли 2017 в 09:46 7121 9

Парламентът прекрати правомощията на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който подаде оставка заради Суджукгейт. 

"За" напускането му на парламента гласуваха 170 народни представители, трима бяха против, а седем се въздържаха.

Мартинов първо се отказа сам от имунитета си, след като на 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за това. На народния представител ще бъдат повдигнати 5 обвинения - за изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши действие по служба и принуда по отношение на физическо лице, уточни вчера говорителят на обвинител № 1 Румяна Арнаудова.

За оставката на Мартинов съобщи първо в Добрич председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той определи действията на Мартинов с думите: Всеки прави грешки в живота си.  

Предстои Изпълнителната комисия на партията да реши дали Живко Мартинов ще бъде изключен от ГЕРБ. партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

9

Denis Rizanov

27.07 2017 в 15:19

Бившият съветник на Боко, Яне Янев, 2011г: „Корупционно каре от активисти на ГЕРБ в Добрич злоупотребяват с доверието и търпението на добричлии и вършат корупционни безобразия, които нямат аналог през последните години. Това заяви в Добрич лидерът на РЗС Яне Янев, който имаше среща със симпатизанти на тема „Как управлението на ГЕРБ тласка България към банкрут“. По думите на Янев в квартета влизат депутатът Румен Иванов, областният управител Желязко Желязков и бизнесмените Иван Иванов и Живко Мартинов. Те били покровителствани от зам.-шефа на НАП и бивш шеф на Данъчното в Добрич Тошко Тодоров. Над тях пък бил опънат чадър персонално от вътрешния министър Цветан Цветанов.
Карето разработвало корупционни схеми, свързани с източване на общинския и републиканския бюджет. Освен това четиримата започнали да притискат много бизнесмени, в т.ч. по-малките арендатори, част от които били привиквани и заплашвани, че няма да си получат субсидията, ако не се отчетат по съответния начин. На повече от 15 фирми пък били изпратени ревизии от НАП, които нямат нищо общо със заложените в наредбите на Агенцията ревизионни проверки. Проверките били правени изкуствено, за да бъдат принудени хората да влязат в схемите на това корупционно каре.“

17439

8

мнение от IP

27.07 2017 в 14:09

"Всеки прави грешки в живота си"?!?! Що за израз?? Става дума за натиск бе, алоууу, не за нещастен брак.