Турски дипломатически "Мерцедес" паркира на място за инвалиди

OFFNews 11 март 2016 в 17:01 8815 3

Турски дипломатически

Снимка на турски дипломатически "Мерцедес", паркирал на място за хора в неравностойно положение, беше разпространена в социалната мрежа. Тя беше публикувана в личния профил на Бебо Халваджян. Снимката е направена днес следобед, малко след като стана ясно, че правителството смята да затегне мерките срещу аташетата на други държави у нас.

От снимката ясно се вижда номерът на автомобила. Първите две цифри от него указват държавата, която представлява водачът. В случая 05 е кодът за Турция, а регистрацията важи до края на 2016 година. Автомобилите на ръководителите на дипломатическите мисии започват с две нули.  

От дипломатическата мисия не бяха открити представители за коментар.

Червените номера и привилегиите, които те дават на шофьорите, са били обект на дискусия по време на последното заседание на правителството в сряда. Следващата седмица се очаква Министерството на външните работи (МВнР) да внесе предложения за промени в три наредби, регламентиращи правата на аташетата у нас. От стенограмата на заседанието става ясно, че членове на кабинета са съобщили за случаи на фрапиращи нарушения от страна на аташета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!