Животните в московския зоопарк жертва на ембаргото за еврохраните

OFFNews 08 август 2014 в 16:36 4122 2

Снимка moscowzoo.ru

Животните на московския зоопарк станаха едни от първите жертви на забраната за внос на хранителни продукти от ЕС в Русия, съобщава "Франс прес".

Вносните плодове и зеленчуци са едни от любимите храни в менюто на придирчивите обитатели на зоологическата градина, която е сред най-старите в Европа. Наложило се служителите спешно да търсят с какво да заменят предпочитаните от животните холандски зеленчуци и полски ябълки. Последните били на особена почит сред мечките - символът на руското мъжество и независимост, а полските плодове били едновременно качествени и на добра цена.

"В менюто обикновено включване вносни хранителни продукти, като се съобразяваме с предпочитанията на животните и цената", казва говорител на зоопарка. Там са особено притеснени за доставките на риба и свежи плодове и зеленчуци и най-вече на целина и ябълки. Вносът от Пошла бил едновременно качествен и на ниска цена.

В четвъртък премиерът Дмитрий Медведев обяви ембарго за внос на храни от ЕС, САЩ, Австралия и Канада. В забранителния списък са месото, плодовете, зеленчуците, млечните продукти, рибата и др. Според властите сравнително бързо ще се намерят нови доставчици, но не е изключено на първо време да има дефицит на някои стоки.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews