Животът на племето динка в снимки

OFFNews 11 март 2014 в 20:15 8817 3

Снимка: carolbeckwith-angelafisher.com
Снимка: carolbeckwith-angelafisher.com

Това е историята на племето динка в Судан, запечатана на лента от Карол Бекуит и Анджела Фишър.

Двамата фотографи са прекарали над 30 години в заснемането на церемониите, ритуалите и ежедневния живот на африканските племена.

Миграциите на динка се предопределят от местния климат. Земеделско-скотовъдният им начин на живот е реакция спрямо периодичните наводнявания и засушавания в местообитанията им.

През май и юни, когато започва дъждовният сезон, те се насочват към постоянните си поселения. В тази част от годината те живеят в къщи, направени от кал и слама, които са разположени над земното равнище.

Отглеждането на сорго, просо и други култури във високите части започва в началото на дъждовния сезон. От юни до август, когато валежите са най-обилни, динка прибират реколтата.

Към къщите, в които живеят по време на дъждовния сезон, динка често строят краварници (луаак) и хамбари. По време на сухия сезон, който започва около декември-януари, всички динка (с изключение на възрастните, болните и младите майки) мигрират към полупостоянните жилища в то̀ика. Те откарват добитъка си там през септември, октомври и ноември, когато валежите намаляват, и съответно го пасат.

Снимките са от сайта carolbeckwith-angelafisher.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!