Жена се отказа от пържените картофи чрез хипноза

OFFNews 18 април 2014 в 10:26 2672 1

Пържени картофи

Снимка Снимка: freeimages.com

Хана изпадала в паника всеки път и получавала припадъци, когато опитвала различна от пържените картофи храна. Снимка: freeimages.com

Британка на 20 години, която от 15 години се храни само с пържени картофи, е успяла да се пребори с рядката си хранителна фобия с помощта на хипноза, съобщава британският вестник "Метро".

Хана Литъл от Корнуол страда от остра форма на селективно хранително разстройство, която се изразява в непоносимост към различни от пържените картофи ястия. Хана има страст към пържените картофки от 5-годишна възраст. Оттогава всеки неин опит да хапне нещо друго завършва с пристъпи на паника, физическо неразположение и дори припадъци.

Заради крайно тежкото си състояние жената била принудена да потърси лек. Само след един хипнотичен сеанс тя успяла да изяде първото си ястие, различно от пържени картофи - пица.

"Преди хипнозата дори не можех да си представя, че ще опитам пица, но сега много я харесвам. Чувствам се по-здрава от преди и започнах да наддавам на тегло", споделя Хана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови