Защо е забранено да се лети над парковете на Дисни в САЩ

Последна промяна на 05 декември 2014 в 17:28 18311 3

Парковете на Дисни са едни от местата в САЩ, над които е забранено да се лети. Забраната е въведена през 2003 г. и важи 24 часа в денонощието. 

Такъв тип забрана влиза в сила и за определени стадиони, когато се провеждат важни спортни събития. В тези случаи ограничението важи за периода на даденото събитие.

Защо забраната за полетите над Дисни важи от толкова години? 

Според някои, заради всекидневния наплив от хора, парковете на Дисниленд могат да се окажат обект на нападения като тези във Вашингтон и Ню Йорк на 11 септември 2001 година. Истината е, че в Съединените американски щати има и други увеселителни паркове, които се посещават от стотици хора на ден, но за тях подобна забрана не важи. 

Според голяма част от пилотите, в основата на забраната не е сигурността на посетителите. Главният проблем е, че когато има полети над парковете, не се виждат добре рекламите на Дисни

"Ние вярваме, че ограниченията на въздушното пространство на места, на които има много хора, като спортни стадиони или нашите паркове, са от изключително значение за подобряването на обществената безопасност" - казва говорителката на Дисни пред BBC.

Тя отказва да коментира твърденията на пилототи, че забраната е заради рекламата на парковете, както и фактът, че има други увеселителни паркове, за които не важи подобно ограничение. 

От Асоциацията на пилотите и собствениците (AOPA) няколко пъти са искали забраната за летене над парковете на Дисни да бъде премахната, защото вреди на техния бизнес. 

За сега промяна няма да има. В небето над парковете на Дисни ще има само...реклама. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.12 2014 в 06:35

Професоре, явно много ви кефи, че в Дисни безследно изчезват деца. Понякога с родителите барабар.

06.12 2014 в 21:13

Офф топик: защо при влизане в парковете на Дисни се взимат пръстовите отпечатъци на всички посетители над 8 годишна възраст, под предлог, че се прави "антропоморфно потвърждаване на самоличността"? Каквото и да фак да означава последното...

05.12 2014 в 19:16

Браточката Дисни е ГЕНИЙ, един от най-великите хора на нашето време.

На тъпанарите не само, че трябва да им се забрани да летят над парковете Дисниленд, но и да нямат право изобщо да приближават до тях.

Трите най-големи постижения на Америка са Дисни, Кока-Кола и Форд. Моя професорска скромност поставя ДИСНИ НА ПЪРВО МЯСТО. И не искам да ми противоречите!