Унищожението на "Звездата на смъртта" е довело галактиката до икономическа криза

ОFFNews 02 декември 2015 в 17:12 11825 3

"Звездата на смъртта".

Когато бунтовниците унищожиха двете "Звезди на смъртта" в оригиналната трилогия "Междузведни войни", това изглеждаше като знак за началото на нова ера на свобода в галактиката, която досега е живяла под ботуша на Империята.

Но според ново академично проучване взривяването на големите колко планета космически станции би довело до катастрофални последици за научно-фантастичната вселена - най-вече ще причини икономическа депресия в астрономически пропорции.

Проучването, озаглавено "Това е капан: Отровното хапче на император Палпатин", е направено от Закъри Файнщайн, професор по финансово инженерство от университета във Вашингтон. Той е работил по предположението, че когато Империята е победена, тя все още дължи на банковия сектор поне 50% от цената за построяването на първата "Звезда на смъртта" и цялата сума за втората.

Неспособността на Империята да върне кредитите си от 500 квинтилиона (число с 20 нули) на банкерите, би довело до банкрут на финансовите институции в цялата галактика, което да причини домино ефект и да срине икономиката.

Според професора бунтовниците би трябвало да имат в запас поне 15% от общия БВП на галактиката, за да успеят да спасят банките от фалит и да избегнат финансовата катастрофа. Според него обаче те нямат такива средства, което си личи и от ограничената им материална и военна база.

Въпреки че изследването на Файнщайн от 10 страници е доста правдоподобно, сценаристите на новия епизод от поредицата май не са взели под внимание финансовото положение в галактиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!