Шофьор от години пие чай с кока без да знае, разбира след полицейски тест

OFFNews 04 януари 2016 в 12:39 26750 1

Снимка: weirldnews.com

История, достойна за сценарий на филм, се разигра в Генуа, Италия. В неин главен герой се превърна 38-годишен шофьор на автобус от града на име Роберто с над 10-годишен стаж.

През декември миналата година мъжът в обикновен свой ден беше тестван в рутинна проверка за наркотични вещества и тестът показа, че той е употребил кокаин, пише The Telegraph, цитирайки италианския La Repubblica.

Шофьорът е отрекъл да е използвал наркотици, но работното му място вече е било сериозно застрашено.

Роберто е казал на доктора на компанията му - работодател, че има вероятност причината да се е провалил на теста да е голяма чаша с перуански чай, която мъжът е изпил предходния ден. Италианецът дълги години си купувал чая от магазин за хранителни стоки в центъра на Генуа, като твърди, че му харесва, защото го ободрявал и го държал нащрек зад волана.

Докторът, решен да помогне на Роберто, му казал да донесе две пакетчета от съмнителната топлка напитка в офиса на компанията. Лекарят си направил чай от тях и го изпил. На следващия ден самият той си направил проба за наркотици и дал позитивен резултат за употреба на кокаин.

Случаят бил разрешен, а Роберто все пак запазил дългогодишната си работа. Италианската полиция тествала чая и потвърдила разкритието на шофьора и доктора. Според резултата перуанският чай съдържа екстракт от листа от кока.

Полицията била изненадана, че напитката с кокаин няколко години преминава проверките за изрядност на продукта безпроблемно. Собственикът на магазина в центъра на Дженоа не е бил наказан, но чаят вече е изтеглен от италианските магазини. Полицията също така разследва перуанския дистрибутор на продукта, който го внася в страната през фирма от Милано.


Снимка: Alamy

Местни жители на Боливия, Еквадор, Колумбия и Перу консумират чай с кокаин, като се твърди, че той им помага, когато са уморени или болни. Кока чаят дори регулирал нивото на глад.

Въпросният чай на Роберто "delisse alla coca" обаче е съдържал не само екстракт, а и химикали, използвани при направата на наркотика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови