Русия купува пет млади бойни делфина

OFFNews Последна промяна на 10 март 2016 в 14:25 7329 7

делфини
Афала са един от трите вида делфини в Черно море

Руското министерство на отбраната е направило поръчка за закупуване на пет черноморски делфина на обща стойност 1,75 млн. рубли (43 454 лева) , които ще бъдат доставени до Севастопол, предаде РИА "Новости". Заявката ще бъде изпълнена преди 1 август 2016 година.

Животните ще са от вида афала. За разлика от обикновения делфин те са с по-къса муцуна и черна елипсовидна ивица около очите. Гръбната страна на тялото им е черна или тъмносива, а коремната — светла. Афалите са един от трите вида делфини, които се срещат в Черно море.

Делфините ще заменят предишните бозайници, които били остарели и се наложило да бъдат "пенсионирани", уточнил пред агенцията неназован източник. Миналата година се появиха информации за военни учения край бреговете на Крим с участието на 10 бойни делфина.

Делфините за военния отдел трябва да отговарят на следните изисквания: отношение на женски към мъжки - 2:3; минимална възраст - три години; максимална възраст - пет години; минимална обща дължина на тялото - 2,3 м; максимална обща дължина на тялото - 2,7 м; състояние на кожата - без видими поражения.

От Черноморския флот не коментираха тази информация, като казаха, че изследователските институции, които се занимават с делфините, не са включени в структурата на флота и докладват директно на Върховното командване на Военноморските сили.

В света има само два центъра за бойна подготовка на делфини - в базата Сан Диего (САЩ) и в Севастопол. Други данни за руската програма, която ще използва животните в интерес на руския флот не бяха оповестени.

Бойните делфини се обучават за военни цели. Военни структури на САЩ и СССР са обучавали делфини за няколко задачи, например, за откриване на подводни мини, както и за доставка на взривни вещества до противникови кораби.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2016 в 16:28

Всички видове делфини и китови атакуват хора, но изключително рядко и при екстремни обстоятелства. Погрешно е схващането, че делфините никога не биха направили нещо лошо на човек - има доста добре документирани случаи за обратното, включително и няколко научно-популярни филма. За разлика от косатките, за които се знае че нападат хора само, когато са в плен, делфините и другите китови го правят и в условия на свобода. Обикновено се касае за животно, по-слабо и малтретирано от другите членове на ятото, което е под стрес и доста объркано. Такива индивиди си личат по многото белези - за целта и изискването за здравата кожа на делфините от поръчващите военни.
Във всеки случай, колкото и добре да се поддават на обучение, освен за демонстрации и ПР, никаква друга работа не могат да свършат.

14.03 2016 в 17:19


Ми, вземи тогава, и обективно пренапиши цялата човешка история. Макар че на всички човешки войни, винаги е имало животни. Разкарай кавалерията от всички войни, кучетата от граничарите, разминирай американските минни полета с живи хора вместо с африкански плъхове, бе играй си на веганизъм, като висша форма на духовна мастурбация.
А иначе, делфините са разузнавачи и охрана на водолазите. Те нямат ядове да убиват акули например, но всички породи освен косатките, принципиално отказват да атакуват хора. Както с удари, така и със закрепено за тях оръжие.
За камикадзета също не стават - никой делфин не може да носи толкова бомби, че да повреди макар и незначително кораб.

14.03 2016 в 15:12

Ей това хибридната вУйна много жИстока братче....интернет, делфини-мелфини. Само да вметними, чи американците са единствените с център за обучение на бойни дилфинчита, рашките само се учат от тях и и ги имитират. Но американските делфини-камикадзита са демократични !

10.03 2016 в 15:39

Защо въобще трябва някому да дресира делфин (или каквото и да е животно) за каквото и да било.
По-добре средствата да ги използват за възпитание на неопещерните овенни същества.

10.03 2016 в 15:12

Що не си го кажат направо уродите, че правят делфини -камикадзета.

Ми щото не са "камикадзета"! Затова.
Ти илитерат гнусен, знаеш ли колко струва обучението на един делфин? Аз съм сигурен, че не знаеш, въпросът не изисква отговор.
Тренировката на "бойните морски бозайници" е вид игра, както търсенето на наркотици с кучета. Като за тебе, по най-елементарния начин обяснено - учат делфините да се доближават до корпуси на движещи се съдове. Прикрепят взривни устройства с магнити. Взривяват ги дистанционно.
Абе може ли да има такива простаци като тебе бе? Човек да му се доповръща като ви чете.
Тоя ла.нар втория и той се дере - "престъпление срещу природата". Ми ходи протестирай пред цирк Балкански, че показват дресура на животни бе мухльо! Или взриви варненския делфинариум... поради липса на пари да идеш да протестираш в Монако на връчването на световните циркови награди...
Прасета, необразовани прасета сте да ви е.а ма.ката!

10.03 2016 в 14:49

Това е престъпление срещу природата ! Да употребяваш живота на божии твари за задоволяване на долни човешки нагони !
Бог забавя, но не забравя ! Това

10.03 2016 в 14:42

Изпозвани за "доставка на взривни вещества до противникови кораби". Що не си го кажат направо уродите, че правят делфини -камикадзета.
А при наличието на толкоз земни уроди що не вземат тях да ги обучат да дишат под вода и да се самогърмят. При всички случаи делфините са по-интелигентни от много овенни.