Quantcast

Румънци към британците: Наливната ни бира е по-евтина от бутилираната ви вода (галерия)

Последна промяна на 14 септември 2013 в 15:24 4276 7

Наливната ни бира е по-етина от бутилираната ви вода.
Наливната ни бира е по-етина от бутилираната ви вода.

Румънски рекламисти измислиха забавен начин да отговорят на онази част от британците, които се притесняват от емигрантски наплив от Румъния и България след 1 януари 2014 година.

Кампанията всъщност е част от рекламна стратегия за промотиране на румънския туризъм, получила престижна международна награда. Слоганите в нея са в духа на "и при нас не е толкова лошо" и изтъкват предимствата на живота в Румъния в по едно изречение. Критиците я определят като перфектен отговор на негативните настроения срещу емигрантите от Източна Европа.

"Наливната ни бира е по-евтина от бутилираната ви вода" - гласи един от вариантите.

"Авиодиспечерите ни и преди са виждали сняг. И не бяха впечатлени.", "Половината ни жени изглеждат като Кейт. Другата половина - като сестра й.", "Лятото тук трае три месеца, не три часа.", "Английският ни е по-добър от което и да е място във Франция", "Чарлс си купи къща тук през 2005-а. И нито веднъж не сме снимали Хари гол." - са част от "намиганията" към островитяните.

Кампанията е дело на рекламната агенция GMP Advertising. Повод за нея станала новината, че Великобритания обмисля анти-емиграционна кампания под надслов "Тук няма да ви хареса", за да се пресече потокът от нови емигранти от Източна Европа. Идеята за румънската кампания дошла на екипа на вестник "Gândul", който пуснал рекламата на Фейсбук страницата си, а по-късно платил за outdoor (външна) реклама във Великобритания.

"Може да не харесвате Великобритания, но ще харесате Румъния. Защо не дойдете насам", пише под всеки плакат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2013 в 22:33

Да,бе. А колко румънски бири се купуват с една румънска заплата и колко английски с английска?.Но иначе се репчиме ( ние даже не толкова).Шо не отидЕ един английски циганин да крадне в Румъния? Или в БГ! В този дух на туристическа реклама може да се споменат и курвите- "същите ,бе , нашите ма по-евтини"

14.09 2013 в 21:22

МИ то умряло MA :)

14.09 2013 в 21:21

След скандала с конското месо за хамбургери , започват избиването на кучета.

Кое е най- бързото животно в света - това което прекоси Румъния, без да бъде изядено :)

14.09 2013 в 17:17

Браво на северните съседи! Факт е, че станаха по-европейци от нас ... И музиката им е пред нашата, и рекламата! ... Ние само си въобразяваме, че сме дръпнали, но в мисленето и в самочувствието сме назад. Водим им само с простотията си ...

14.09 2013 в 16:01

Браво! Румънците неведнъж са се държали по-мъжки от нас.

14.09 2013 в 15:53

Защо трябва да вадя нож на умряло куче?

14.09 2013 в 15:42

Е, това е от януари, но наистина е гениално.

Кога ли и българите ще имат дупе, за да си покажат зъбките :)