Румънци към британците: Наливната ни бира е по-евтина от бутилираната ви вода (галерия)

OFFNews 14 септември 2013 в 15:24 5094 7

Наливната ни бира е по-етина от бутилираната ви вода.
Наливната ни бира е по-етина от бутилираната ви вода.

Румънски рекламисти измислиха забавен начин да отговорят на онази част от британците, които се притесняват от емигрантски наплив от Румъния и България след 1 януари 2014 година.

Кампанията всъщност е част от рекламна стратегия за промотиране на румънския туризъм, получила престижна международна награда. Слоганите в нея са в духа на "и при нас не е толкова лошо" и изтъкват предимствата на живота в Румъния в по едно изречение. Критиците я определят като перфектен отговор на негативните настроения срещу емигрантите от Източна Европа.

"Наливната ни бира е по-евтина от бутилираната ви вода" - гласи един от вариантите.

"Авиодиспечерите ни и преди са виждали сняг. И не бяха впечатлени.", "Половината ни жени изглеждат като Кейт. Другата половина - като сестра й.", "Лятото тук трае три месеца, не три часа.", "Английският ни е по-добър от което и да е място във Франция", "Чарлс си купи къща тук през 2005-а. И нито веднъж не сме снимали Хари гол." - са част от "намиганията" към островитяните.

Кампанията е дело на рекламната агенция GMP Advertising. Повод за нея станала новината, че Великобритания обмисля анти-емиграционна кампания под надслов "Тук няма да ви хареса", за да се пресече потокът от нови емигранти от Източна Европа. Идеята за румънската кампания дошла на екипа на вестник "Gândul", който пуснал рекламата на Фейсбук страницата си, а по-късно платил за outdoor (външна) реклама във Великобритания.

"Може да не харесвате Великобритания, но ще харесате Румъния. Защо не дойдете насам", пише под всеки плакат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови