Пуснаха погрешка ново Porsche на безценица

OFFNews 03 февруари 2023 в 13:20 4508 2

Porsche Panamera

Снимка Porsche

Porsche Panamera

Ново "Порше" на безценица пусна погрешка дилър в китайския град Инчуан.

Той изуми потенциалните купувачи с обявата си в онлайн търг за луксозния спортен автомобил на цена от... 18 300 долара (124 000 юана).

Когато не стават грешки, началната цена на Panamera в Китай е 148 000 долара.

Очаквано промоцията привлякла стотици желаещи да купят колата.

Говорител на германския автомобилен производител заяви пред Би Би Си, че промоцията "е съдържала сериозна грешка в посочената цена на дребно" и е била свалена незабавно.

"Тъй като в наличност имаше само един автомобил, в съответствие с процеса на продажба Porsche Centre Yinchuan се свърза с първия клиент, който направи онлайн възстановяване на таксата за резервация, и договори приемлива цена", добавиха те.

Дилъри се свързали с всички останали участници в търга и обяснили ситуацията, като поднесли извинение.

Некоректната информация е била публикувана на 30 януари и на клиентите, които са платили таксата за резервация от 911 юана, тя е била възстановена, заявиха от Porsche.

Инцидентът предизвика вълнение в китайските социални медии. Коментатор написа: "Ето защо не купувам Porsche lol". Друг реши, че това е просто добре проведена рекламна стратегия. Трети се разгневи на "безотговорната" компания, която трябвало да продаде колата на първоначално обявената цена. Четвърти претендира да е бил първият, опитал да купи колата. Пише, че отказал, когато му съобщили истинската цена.

Porsche започва да продава автомобили в континентален Китай преди повече от 20 години. През последните години компанията разшири присъствието си във втората по големина икономика в света, като откри нови дилърски центрове. Сега страната е най-големият пазар на Porsche в световен мащаб, като през първите шест месеца на миналата година продажбите й възлизат на 6,2 млрд. долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови