"Правец" се завръща с мощен лаптоп и таблет (снимки)

Николаос Цитиридис 16 октомври 2013 в 12:21 18617 34

"Правец" се завръща

Българската марка "Правец" ще се завърне след Нова година с мощен модел ултрабук и таблет, научи OFFNews oт създателя на новия "Правец" Бойко Вучев.

Вчера в социалните мрежи бързо се разпространяваше линк към сайта pravetz.bg, който мнозина сметнаха за шега. На първа страница може да се види ултрабукът "Правец-64м", който ще бъде първата серия лаптопи на възродената соцмарка.

Откъм технически характеристики за лаптопа се знае почти всичко - мощен процесор, операционна система с отворен код или Windows OS по желание на клиента, до 16 ГБ рам памет, 2 TB хардиск и дори слот за сим карта за браузване навсякъде и по всяко време.

За сега обаче не се знае цената на устройството, което вече се произвежда в Тайван.

Бойко Вучев работи с екип от 4-ма души по проекта. Марката "Правец" е свободна от 1991 г., а регистрацията на негово име била готова преди няколко месеца.

Бумът, който предизвика сайтът pravetz.bg, всъщност не е бил планиран. Бойко тествал платформата на сайта, но наблюдателни интернет потребители бързо разпространили новината.

Първо за OFFNews Бойко каза, че съвсем скоро можем да очакваме и официалното обявяване на таблет с макра "Правец".

В началото на 2014 г. "Правец-64м" вероятно ще види бял свят на българския пазар.

Вучев сподели, че идеята за новия "Правец"  не е нова, а негова детска мечта. "Първата ми среща с "Правец" беше през 85-та година, когато бях 6 клас и за пръв път видях компютъра  "Правец-82". Тогава в мечта за мен се превърна да се направи нещо българско и да бъде качествено. Самата идея за възраждане на "Правец" дойде преди около 2 години, а регистрацията започна преди няколко месеца. Днес мечтата става реалност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!