Това не е православно: Руски отбор изгони вратаря си заради розов маникюр

OFFNews 02 септември 2022 в 10:43 5328 3

Маникюрът на бившия вратар на ФК Иркутск

Снимка ВКонтакте/Никита Лобусов

Маникюрът на бившия вратар на ФК Иркутск

Ръководството на футболния клуб "Иркутск" отстрани вратаря си Никита Лобусов от тренировки и мачове заради розовия му маникюр. Футболистът категорично е отказал да промени външния си вид, предаде руския вестник "Комерсант".

Случката нашумя в руските социални мрежи преди няколко дни, но първоначално представителите на клуба отрекоха, че смятат да отстранят Лобусов заради розовия му лак. Регионалната футболна федерация застана на страната на ръководството на клуба и нарече медийното внимание към инцидента ненужно.

После обаче, незнайно под чие давление, футболните деятели от тима на Иркутск са решили, че играчът им руши православните ценности и сее западна поквара сред съотборниците си и размислили по въпроса.

"Наред с други неща, треньорите възпитават важни качества като отговорност, старание и способност да се поема отговорност. Вярваме, че мъжете трябва да бъдат мъже. А играчите трябва да мислят преди всичко за това как да донесат победа на отбора, а не как да изразят себе си. Ако даден спортист иска да се отличи, той трябва да го направи в рамките на позволеното", пише в официално изявление на клуб "Иркутск".

Според ръководството Лобусов не е успял да заслужи мястото си в стартовия състав, но все още иска да покаже "добрата си страна във футбола и да си намери нов клуб". Съотборниците на вратаря казват, че преди това не е имало подобни оплаквания, нито пък въпроси относно професионалните му качества.

Никита Лобусов обясни, че е отказал да махне маникюра си, тъй като той не се отразява върху качеството на работата му:

"Това е моят начин да изразя себе си и не означава, че принадлежа към някоя общност или субкултура. Сред моите познати има много хора, които се изразяват по този начин", коментира той пред "АиФ Иркутск".

Генералният директор на футболната федерация в Иркутск Вадим Вдовиченко заяви пред "Комерсант-Сибир", че не разбира медийния шум около тази история.

"Не е необходимо да изкарвате това наяве. Нима нямаме достойни момчета, събития, за които да пишем? Защо да обръщам внимание на момче с лакирани нокти? В професионалния футбол има строги правила, изисквания, включително за външния вид на играчите. Треньорът помолил играча да си оправи външния вид, но той отказал. Това е цялата история", каза Вдовиченко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

04.09 2022 в 21:34

ми те нали са с ръкавици повечето време, какъв е проблема хехв

преследването на инакомислещите е с дълбоки традиции в Русия

1331

1

ваксиниран

02.09 2022 в 10:57

Това ще реши проблемите на руската държава и общество! Нещастници.