Опашка за милиони в Долна Малина

Димитър Славчев 13 юни 2017 в 11:10 16012 2

Снимка OFFNews

Долна Малина не е храм на Фортуна, но много често селото се пълни с докоснати от богинята на късмета и щастливата случайност. 

На 30-тина километра от София пристигат десетки спечелили от "Националната лотария", заедно със свои близки, както и участници в тв предаването, които тепърва ще се борят за пари, коли, екскурзии и още куп бонуси в игрите.

В студио UFO в края на Долна Малина са снимките на шоуто, в което късметлии получават своя шанс да проверят дали съдбата е на тяхна страна. Докато водещите Захари Бахаров и Рая Пакова забързано минават покрай нас, за да се подготвят за предаването, екипът трескаво организира последните подробности. Публиката вече е заела своите места и очаква игрите на късмета да започнат. 

В студиото има стотина души публика - там са роднини и приятели на хора, които знаят, че са спечелили, но има и такива, които тепърва ще изпробват късмета си.

Такъв е случаят на Цветелин Димитров от Русе, изтеглен да участва в играта „Мега Джакпот“. Билет „Карибско съкровище“, купен от родния му град, му дава възможността да участва в предаването и играта с джакпот, достигащ внушителните 2 400 000 лева.

"В първия момент, когато ми звъннаха, си казах: "Тея телефонни измамници са станали много изобретателни. На вас може да ви е смешно, но това ми беше първоначалната реакция", разказва ни Цветелин, който е юрист по образование, но към момента е безработен.

С него разговаряме след като той вече е изиграл "Мега Джакпота" - и съответно спечелил завидната сума от 12,5 хил. лева.
Този негов щастлив момент обаче нямаше да го има, ако една дребна случайност, с намесата на майката природа, не се беше случил.

"Връщайки назад във времето, разбирам, че аз нямаше да си взема печелившия билет, ако не бях влязъл в един магазин, за да се скрия от бурята, която се изсипа над Русе", сподели той.

Късметът определено е на негова страна, виждаме го и ние, когато на излизане от стаята за интервюто той се запознава с друг победител - Захари Велев, който е юрист с опит. Велев предлага на Цветелин помощ в намирането на работа. Хоп! Още една щастлива случайност за русенеца.

Традиция за "Националната лотария" е всяко предаване да раздава чекове на победителите, които се нареждат в студиото, за да вземат своите печалби. Само за няколко минути водещите Рая Пакова и Захари Бахаров раздават чекове за над 1,06 млн. лева. Опашка за милиони, буквално.

Любопитно е да слушаш разговорите на спечелилите, докато си пият кафетата пред студиото. "Ти колко имаш?", е въпрос, който чухме няколко пъти. Отговорите от типа "30 хиляди, а ти?" не бяха малко.

Сред всички в студиото на Национална лотария има и човек, който е карал над 200 късметлийски коли. 30-годишният Орлин Янков заема модерната длъжност стейдж мениджър и освен всичките си други служебни задължения, кара до сцената автомобила за печелившия. И така - вече цели три години. С колата си тръгва победителят в играта "На крачка от късмета". Пак Орлин обаче е този, който извежда автомобила от сцената.

А дали си мечтае някой ден да е сред печелившите от Национална лотария? "Е, кой не си мечтае", отговаря Орлин.

И е прав. Поне в Долна Малина екипът ни не откри такъв човек. Нито по обратния път към София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12557

2

galinvayov

05.07 2017 в 14:46

Единствената тема на която са посветени статиите на този автор е "Национална лотария". Това не са новини, това са реклами.

42249

1

Denis Rizanov

13.06 2017 в 16:06

Повърнах от този репортажо-пътепис.