Нов Ноев ковчег ще отпътува за Израел

OFFNews 29 ноември 2018 в 08:44 6257 1

Реконструираният в реални размери Ноев ковчег е на път да доплува до Израел, съобщава БГНЕС.

Той е собственост на бизнесмена Йохан Хуиберс, който построи съда по описания в Библията спасителен за човечеството кораб преди пет години. Корабът е направен по старозаветното описание: 118 метра дълъг, 23 метра висок и е изграден от 12 000 дървени трупи. Първото му плаване вече е било осъществено по река Маас в Холандия.

Именно сега Хуиберс е готов да изпрати Ноевия ковчег в родното място на Исус Христос. По думите му това е предпочитана от него дестинация, защото това е копие на Божия кораб и има смисъл да стигне единствено в Божията земя.

"Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, правят каквото искат, карат като луди, бутат се, докато чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен", казва за Израел създателят на кораба.

Той също така говори за своята вяра, посочвайки копие от Библията, при което казва: "Може да звучи страшно, но аз вярвам, че всичко, написано в тази книга, от кора до кора.“

Според Хуиберс, той е построил Ноевия ковчег, за да докаже на хората, че Бог съществува. Той добавя, че едва седем души са участвали в строежа, който е продължим четири години. Доказателство, че е напълно възможно Ной да е построил такъв ковчег в библейските времена.

Ноевият ковчег се появява в Битие, където е описано как Бог изпраща потоп, за да унищожи грешното човечество, но запазва Ной и семейството му. Казва му да построи огромен кораб, в който събере животни от всеки вид.

Повтарящите се опити през годините за намиране на остатъците от ковчега обаче са били неуспешни, а учените не са успели да докажат окончателно неговото съществуване

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

30.11 2018 в 21:08

Още нищо не е доказал. Трябва да видим как ще събере на тази плаваща къщурка по чифт животни от всеки вид.
 
X

Да помогнем на украинските деца!