Най-красивите гоблени в историята на изкуството

OFFNews 15 септември 2020 в 17:29 7392 0

Обичате да шиете гоблени, това е една от вашите най-силни страсти? Напълно разбираемо е, защото това е едно прекрасно хоби – успокояващо, смислено, свързано с културата и изкуството и най-вече нещо, което след това краси дома ви и радва окото на всички негови обитатели.

Питате ли сте се обаче кои са най-красивите гоблени? И дали можете да ги имате вкъщи? Сега ще ви отговорим на тези въпроси. Първо вижте една класация, подбрана специално за вас.

„Мона Лиза“

„Мона Лиза“ е не просто най-прочутата картина и изобщо художествена творба в историята на изкуството. Произведението на великия Леонардо да Винчи и до днес пленява хората както с красота и качество на изработка, така и с много мистика.

Както знаете, десетки и стотици митове и легенди се въртят около Джокондата. Едва ли някога ще разберем каква точно истина стои зад тази красива картина, но едно е сигурно – можете да си я имате вкъщи.

Силно ви препоръчваме да се сдобиете с това ръкоделие и да го поставите на видно място върху голяма бяла стена – така ще усещате, че сякаш сте пренесли Лувъра в собствения си дом. Звучи страхотно, нали така?

„Възкресението“

Този гоблен се базира на един от ключовите моменти в християнската религия – а именно, когато Мария Магдалена научава, че Исус Христос е възкръснал от мъртвите. Изображението успява много изкусно да улови цялата емоция около това събитие и просто няма как да остави наблюдателя безучастен. Чувствата са винаги много силни!

Гобленът „Възкресението“ впечатлява и със своя размер, който го прави още по-внушителен. Именно затова ръкоделието е много подходящо за окачване у дома, където да концентрира погледите и енергията на всички домакини и техни гости.

Можете да бъдете сигурни, че това ще бъде един несравним акцент във вашето жилище. И всеки, който го види, ще си мечтае за такъв!

„Принцеса Сиси“

Това наше предложение пък се основава на историята и на една страхотна личност, изиграла важна роля в нея – австрийската принцеса Сиси. Историческите извори ви дават изобилие от информация за живота, семейството и дейността ѝ. Но Сиси пленява също така със своята неземна хубост и разкошна коса, за която е полагала неимоверни грижи.

Именно косата и една прекрасна бяла рокля са акцент в този гоблен, който може би вече сте избродирали или поне бихте искали да го направите. Да, определено това ръкоделие е малко по-сложно за изпълнение, точно заради дългата красива прическа на принцесата и снежнобялата ѝ рокля.

Но не се съмнявайте, че усилието си струва – крайният резултат е просто фантастичен. Няма как да не останете доволни.

Ето защо диамантените гоблени според нас са наистина нещо, което си заслужава. Можете да се сдобиете с тях много лесно, както и с други модели, които грабнат окото ви, докато разглеждате предложенията в най-добрите онлайн магазини.

Помнете едно – красотата е много важна и тя наистина ще спаси света. Изработката на гоблени е част от тази велика красота, около която се върти нашата планета. Затова си дайте възможността да сътворите нещо вдъхновяващо, и то само докато си почивате вкъщи, на дивана. Така удоволствието ще бъде както емоционално, така и физическо – защото при окачването на готовото произведение на стената у дома вие ще бъдете най-щастливите хора.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови