Най-известните македонци от Мекемед до Феликс Баумгартнер

16 октомври 2012 в 22:20 24202 50

Скопие, както трябва да изглежда, когато официално бъде признат за столица на света. Очаква се това да стане през 2014 г.
Скопие, както трябва да изглежда, когато официално бъде признат за столица на света. Очаква се това да стане през 2014 г.

Тази статия е вдъхновена от историческото откритие, че Феликс Баумгартнер, който скочи от 40 км височина, е македонец. "Дедо му е роден во Струмица", доказа македонската преса и възкликна: "Феликс, се гордееме со тебе, сине"!

Покрай еуфорията от скока на струмянина Феликс, почти незабелязано остана откровението, че Фреди Меркюри, водечки вокал на рок групата "Квин",  се залюбил во тетовски грав", което е надлежно документирано в новата биография на певеца.

Забвението, в което често изпадат безспорните исторически истини, ни накара да съберем на едно място най-известните македонци. Източниците за тях са пръснати на различни места в нета и е трудно да се намери първоизточникът.

Александър Македонски - императорът на първата истинска македонска империя. Тя се е простирала от Скопската чаршия до площад "Македония" в Калкута.

Македонски от "Немили-недраги" на Иван Вазов. Главен хъш на Браила, македонски град в Североизточната част на Балканския полуостров.

Николо Макеавели - известен македонски имигрант във Флоренция. Създал научното течение за освобождение на Македония "Макеавелизъм".

Нелсън Македонела - черен македонец, борец против българския апартейд в Южно Македонската република.

Георги Вашингтонски - първият македонски президент на САЩ. Откривател на македонския град Вашингтон, кръстен на улицата в София, на която е построен Македонския дом.

Исус Ристоски - македонски гражданин, който по неволя създал македонската световна религия.

Мекамед - положил в свещения македонски град Мека, основите на втората световна македонска религия.

Адам и Ева, както имената им сами говорят, това са първите македонци на света.

Техните деца са чистокръвния македонец Авел и бугаро-татарската отрепка Каин. Така започва враждата между македонците и бугаро-татарите!

Клод Макелеле - неизвестен македонски футболист.

Макел Джексън - избелял македонски певец, създaл първата македонска лунна походка.

------------

* Списъкът е непълен, вие ще помогнете на македонската историография, ако го допълните!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!