На вулкана Фуджи вече ще има безплатен интернет

OFFNews 10 юли 2015 в 13:12 4772 3

Снимка news.yahoo.com

Вулканът Фуджи вече ще бъде свързан с интернет, информира британският "Independent". 

Японското правителство ще пусне безплатна Wi-Fi връзка до върха на планината, така че хората да могат да останат свързани, докато се изкачват или пък слизат по нея.

Докато някои се подиграват, че връзката с интернет е просто начин да се позволи на хората да продължават да публикуват снимки в Instagram, всъщност тя може да помогне на тези, които се изкачват, да останат в безопасност - те ще могат да виждат прогнозата за времето и предупрежденията на синоптиците, за да си търсят подслон навреме, ще могат и да се обаждат за помощ, дори когато мобилните мрежи са извън обхват.

Връзката ще бъде подсигурена чрез верига от Wi-Fi точки и ще бъде защитена от парола. Паролата ще осигурява безплатен достъп, но само за първите 72 часа от използването ѝ.

Така Фуджи се присъединява към другите необичайни места, които имат собствена интернет връзка.

На Еверест има интернет от 2010 г. Най-високата точка за достъп се намира на височина 5182 м. - последният базов лагер, в който катерите могат да направят почивка, преди достигането на самия връх.

Северният полюс, едно от най-студените места на планетата ни, сравнително бързо се е свързало с интернет - още през 2005. Тъй като заради студа, компютрите работят трудно, там няма много потребители на социалните мрежи.

Интернет магарета в Израел 

В израелския тематичен парк Кар Кедем (Kfar Kedem) има за цел да покаже на хората какъв е бил животът в Галилея преди 2000 години. В него посетителите могат да приготвят традиционна за отдавнашните времена храна и да доят кози. За всеки случай обаче има и магарета носещи Wi-Fi предаватели, в случай, че на някой му дойде в повече старовремският начин на живот.

Международната космическа станция е най-отдалеченото място с връзка с интернет в света. Самите членове от екипажа обаче не използват интернет директно от своите компютри. Вместо това се свързват с друг компютър, който се намира на Земята и го управляват дистанционно, за да вършат това, което искат в уеб-пространството. Причината за това е да не се зарази с вирус някой от бордовите компютри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!