На секс стачка се вдигнаха жените в Того

27 август 2012 в 12:56 4800 0

Водачката на опозицията в Того призова официално всички жени в страната да обявят от понеделник забрана за секс в семействата си, предаде Си Ен Ен.

Лидерката на женското крило на организацията "Да спасим Того" Изабел Амеганви, призова жените да лишат от секс своите съпрузи или партньори, за да окажат натиск над мъжете да се опълчат срещу президента Фор Гнасингбе.

По думите ѝ нейната група следва примера на жените в Либерия, които прибягнали до секс стачка в кампанията за мир през 2003 г.

"Разполагаме с много начини да принудим мъжете да разберат какво искат жените в Того", категорична е Амеганви.

Стачката бе обявена в събота по време на антиправителствена демонстрация в столицата Ломе.

Протестът бе организиран от коалиция, която протестира срещу избирателни реформи, които според опозицията ще улеснят партията на президент Гнасингбе да спечели парламентарните избори през октомври тази година.

По време на демонстрацията лидерът на опозиционния "Национален алианс за промяна" Жан-Пиер Фабр поиска оставката на президента.

В своята реч той шеговито подхвърли, че една седмица без секс е твърде много и на фона на смеещите се няколко хиляди души предложи по-кратък период.

"Нека се спрем на два дни", заяви той.

Президентът на Того Фар Гнасингбе управлява Того от 2005 г. Той дойде на власт след смъртта на баща си Еядема Гнасингбе, който управлява западноафриканската страна в продължение на 38 години. 

Опозиционните партии в страната искат от фамилията Гнасингбе да се оттегли и отстъпи място на демократично избрани партии.

Това не е първият случай на женско неподчинение, с цел постигане на определени цели.

В края на 2011 г. група колумбийки също организираха подобен вид стачка. Те отказаха секс на мъжете си, докато не изпълнят искането им за асфалтиране на пътя, който свързва града със столицата на провинцията. 

В крайна сметка властите взели решение за асфалтиране на 57-километровия път.

Миналата седмица по време на сблъсъци между протестиращи и полицаи бяха арестува близо120 активисти на опозицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews