Мики Маус купи Дарт Вейдър

Николаос Цитиридис 31 октомври 2012 в 12:20 2416 1

Моментът на подписването. Снимка thedisneyworld.com
Моментът на подписването. Снимка thedisneyworld.com

Мики Маус си купи Дарт Вейдър: компанията "Уолт Дисни" стана собственик на американската филмова компания "Лукасфилмс" на 30 октомври.

 Сделката е на стойност над 4 млрд. долара. В момента, в който продажбата беше обявена, стана ясно, че епичната поредица Star Wars ("Междузвездни войни") ще има седмо продължение през 2015 г.

С покупката "Дисни" взе правата не само на филмите за джедаи и сити, а и игрите, книгите, комиксите и абсолютно всеки продукт на "Лукасфилм".

 „За мен дойде времето да предам „Междузвездни войни“ в ръцете на следващото поколение режисьори“, заяви Лукас. „През последните 35 години едно от най-големите удоволствия за мен бе да гледам как Star Wars се предава от поколение на поколение“, каза още председателят и главен изпълнителен директор на "Лукасфилм".

 Вече са планирани епизоди 8 и 9. „Нашият дългосрочен план предвижда на всеки две до три години да се пуска нов игрален филм“, обявиха от "Дисни". Филмите от поредицата “Междузвездни войни” са генерирали 4,54 млрд. долара от продажби на билети в световен мащаб и по този показател изостават единствено от “Хари Потър” на Warner Bros.

 Предполага се, че феновете на "Star Wars" ще са доволни, че ще видят седма част на най-хитовия филм, но дали той ще задоволи очакванията им, ще разберем след 3 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови