Канада и Русия си мерят географията в Туитър (снимки)

OFFNews Последна промяна на 29 август 2014 в 16:14 8428 2

Канада и Русия влязоха в задочен спор в Туитър за това кои точно са границите на Украйна и влиза ли Крим в тях. 

Дискусията в социалната мрежа започна след като руските войници, заловени тази седмица в Украйна, заявиха, че "погрешка" са пресекли границата, докато са патрулирали на руска територия. 

Ден по-късно канадската делегация в НАТО публикува карта на Източна Европа в официалния си Туитър акаунт.

На картата територията на Русия е в червено, а на Украйна, заедно с Крим – в синьо. Двете страни са обозначени сътоветно с надписите„Русия“ и „Не-Русия“.

„Географията може да бъде трудна. Ето ръководство за руските войници, които продължават да се губят и погрешка да влизат в Украйна“, се казва в туита на канадците.  

Руското представителство в НАТО от своя страна отговори на провокацията, като публикува също в Туитър карта на региона, в която Крим е част от Русия.

„Да помогнем на канадските си колеги да си наваксат със съвременната география на Европа“, гласи руският туит.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2014 в 08:05

По сбърканата логика на диктатора Путлер,НАТО утре може да съобщи,че стотици изтребители и бомбардировачи на НАТО,които са на учения в съседни на Рашастан страни,са се заблудили ,без да подозират са пресекли необозначените граници на Бензиностанциата,и в незнанието си, са изсипали ракетите и бомбите си в района на Кремъл,Санкт Петербург,Волгоград,в зоната на дислоциране на Таганската дивизия и т.н....

29.08 2014 в 17:18

...когато политиката и междудържавните проблеми се обсъждат с езика на социалните мрежи и със зрелостта на тийнейджъри...