Илон Мъск сравни Белоградчишките скали с компютърна игра

OFFNews 22 ноември 2022 в 14:10 6577 0

Снимка Скрийншот Twitter

Илон Мъск оприличи Белоградчишките скали с компютърна игра. "Бях сигурен, че това е в "Elden Ring", написа милиардерът и собственик на Tesla под снимка на българската природна забележителност в Twitter.

Снимката на Белоградчишките скали, качена от Мъск, е направена от фотографа Владислав Терзийски. "Elden Ring" е фентъзи видеоигра, в която играчът оцелява през редица изпитания, за да се превърне в елденски лорд.

Играчът преминава през тъмни фантастични пейзажи и сенчести подземия. По пътя си се натъква на тревисти местности, спираловидни планини и замъци, и най-вероятно поради това Мъск намира сходства между Белоградчишката крепост "Калето", и сюжета от видеоиграта.

Това не е първият път, в който България се появява в социалния профил на Илон Мъск в Twitter. През 2021 г. разработчикът на компютърни игри Любомир Владимиров привлече вниманието на милиардера, след като му писа в продължение на 154 дни, за да получи разрешение да използва името и логото на неговата компания SpaceX.

"Mожете да откраднете името и логото и ние вероятно няма да ви съдим", написа тогава Илон Мъск в отговор на упорития български предприемач. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови