Ди Ес Смит въвежда Показатели за Кръгов Дизайн във всички свои заводи за опаковки

OFFNews 05 октомври 2021 в 16:16 1764 0

Глобалната компания за опаковки вече може да измерва въздействието върху околната среда на всички свои опаковъчни решения

ЛОНДОН, Обединено Кралство, четвъртък 23 септември 2021 г.: Ди Ес Смит въведе своите новаторски Показатели за Кръгов Дизайн във всички свои заводи за опаковки, за да подпомогне прехода към кръгова икономика и да помогне на клиентите да постигнат целите си за устойчивост, обяви компанията днес.

Първа в индустрията, глобалната компания за опаковки вече може да измерва и количествено да определя устойчивостта на всеки свой дизайн на опаковки по осем различни ключови показателя: въглероден отпечатък, повторна употреба, оптимизирана верига на доставки, рециклируеми опаковки, безопасни за планетата, употреба на материалите, възобновяеми ресурси и рециклирани материали.

Ди Ес Смит е единственият производител на опаковки, който предлага този уникален инструмент, който дава на своите клиенти в широк спектър от сектори, като бързооборотни стоки, промишленост, търговия на дребно и електронна търговия ясна представа за кръговите характеристики на техните дизайни на опаковки.

Тъй като повече от 80% от въздействието на даден продукт върху околната среда се осъществява на етап на проектиране на дизайна, данните от Показателите за Кръгов Дизайн позволяват на брандовете и търговците на дребно да сравняват различни дизайнерски решения, като им помагат да намалят отпадъците и замърсяването и да запазят материалите и продуктите в употреба за по-дълго време.

Крис Елс, Ръководител Дизайн, Дивизия Опаковки в Ди Ес Смит, казва: „Дизайнът е един от съществените елементи на кръговата икономика и нашите уникални Показатели за Кръгов Дизайн играят решаваща роля в съвместния процес на проектиране с нашите клиенти.

“Използвайки тези показатели, нашите клиенти могат лесно да сравняват различни дизайнерски решения и да оценят техния кръгов модел, за да могат да използват продуктите, които най-добре поддържат техните цели за устойчивост.

“Горди сме, че подкрепяме нашите клиенти в прехода им към кръговата икономика, за да създадем по-добро и по-устойчиво бъдеще за поколенията напред.”

Въвеждането на Показателите за Кръгов Дизайн следва стартирането на Принципите на Кръгов Дизайн миналата година, разработени в сътрудничество с фондация Елън МакАртър. Всички 700 дизайнери на Ди Ес Смит Група са обучени, как да прилагат принципите за проектиране на решения за опаковане, подходящи за кръговата икономика.

Кръговата икономика е в основата на стратегията „За сега и за бъдещето “на Ди Ес Смит, като се фокусира върху затваряне на цикъла чрез подобряване конструкциите на опаковките, опазване на природните ресурси, оптимизиране на употребата на влакна за индивидуални вериги на доставка и обучение на хората да бъдат лидери в промяната към кръгова икономика. До 2023 г. Ди Ес Смит ще премине към производство на опаковки, които са 100% за многократна употреба или рециклируеми и целта им е до 2030г. всички произвеждани опаковки да бъдат рециклирани или повторно използвани.


За Ди Ес Смит:

Ди Ес Смит България АД е част от британската група DS Smith S.A с екип от над 30 000 служители в цял свят, представен в 34 държави и над 270 завода в Европа, Северна Америка и Азия.

Ди Ес Смит България с производството си на опаковки от велпапе, велпапе и хартии за велпапе е най-големият в страната доставчик на устойчиви опаковъчни решения за всички индустрии и канали за дистрибуция.

Компанията има ключова роля във веригата на създаване на стойност във всички сектори, включително електронната търговия, бързооборотни, потребителски и промишлени стоки.

Ди Ес Смит разполага с единствен за България иновативен и високотехнологичен PackRight® Център за разработване на опаковки за всеки клиентски продукт. PackRight® е подход, събиращ на едно място техническите и творческите елементи на процеса на разработване на опаковки. В реално време идеите се дискутират, материализират, представят, тестват и одобряват, като се създава най-добра опаковка за конкретния продукт, логистично ефективна и атрактивна за крайния потребител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови