Да рестартираме интернет на 5 юни (видео)

OFFNews 14 март 2014 в 11:40 1786 1

 Да рестартираме Интернет на 5 юни

Международната неправителствената организация "Борба за интернет" ("Fight For the Internet") призова всички потребители символично да рестартират мрежата на 5 юни, за да преборят агенциите, които шпионират онлайн.

"Една от най-атрактивните характеристики на интернет пространството - личната свобода, е засегната от държавни органи. Разкритията на поверителна информация доказват, че американската Национална агенция за сигурност (NSA) e превърнала интернет в главен източник за наблюдения", се казва във видеото на организацията, което има за цел да популяризира акцията. 

"Борба за интернет" призовава всички потребители, засегнатите от американската НСА, и съпричастните към съдбата на Едуард Сноудън потребители да се включат в кампания. 

Организацията твърди, че е намерила начин да се пребори с интернет следенето. Успехът ще бъде възможен, ако всички се включат по следния начин:

Уебдизайнерите могат да инсталират на своите уебсайтове приложения и функции, които са устойчиви на програмите за надзор. Потребителите могат да свалят нови инструменти за директна съпротива срещу наблюдения. "Борба за интернет"  е предоставила дълъг списък с програми, от които потребителите могат да избират и да споделят с приятели.

Повече информация за акцията може да откриете на този линк. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови