Бомби от ВСВ правят Лондон най-скъпия град за строене (видео)

ОFFNews Последна промяна на 20 август 2014 в 17:26 3819 2

Лондон.

Снимка Wikimedia.

Лондон.

Потенциално опасни необезвредени немски бомби от въздушните нападения над града през Втората световна война са причина №1 за скъпото строителство в Лондон според "Икономист".

Бомбите сами по себе си не са проблем, но тяхното обезвреждане излиза много скъпо. Карта с огромния брой невзривени бомби из целия град може да видите на този адрес.

Други фактори, които оскъпяват строителството в островната столица, е сложната му подземна инфраструктура, която е заета не само от линиите на метрото, но и от други пътища за обществено и институционално ползване. Гъстотата им принуждава инвеститорите да се съобразявт с тях, което допълнително отежнява бюджетите за проектиране на нови сгради. Тесните улички в града също струват скъпо на поддръжката на имотите и затрудняват ползващите ги.

"Икономист" е изчислил, че строежът на нова сграда в Лондон струва до една пета повече отколкото в Ню Йорк или Хонконг. Наемите също удрят тавана, като един офис в престижната част на града Уест Енд струва 2 пъти по-скъпо отколкото наема на бизнес помещение на Медисън Авеню в Ню Йорк.

Всичките тези пречки обаче няма да спрат Лондон да става все по-голям, заключва "Икономист". Според последното преброяване населението в Централен Лондон се е увеличило с 20% в периода 2001-2011 г., а до 2021 г. се очаква към жителите му да се добавят още няколко милиона души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!