Бекон, бира и октоподи на екипите на футболни отбори (снимки)

OFFNews 17 август 2015 в 18:05 7844 1

Титулярните екипи на третодивизионният испански Гихуело от тази година ще са нашарени с интересни краски - парчета бекон.

Ако се питате как е хрумнало на Гихуело да играе с това любопитно облекло, отговорът е много прост - това е една от най-обичаните храни в Испания. Месният местен деликатес "jamón ibérico" (хамон иберико) е същинско кулинарно съкровище за иберийците.

Тимът, който се състезава в "Секунда Дивисион Б", е от Саламанка - регион, известен с качеството на местната шунка. Това потвърждава и президентът на клуба Хорхе Ернандес пред местни медии:

"Няма нищо друго, което да описва Гихуело както хамона. Това е чудесна възможност да представим хамона навсякъде, където играем. Мислим, че този дизайн ще въздейства много на феновете."



И наистина въздейства. Екипът е произведен от Daen Sport, а феновете по цял свят са шокирани от избора на испанския тим. Много коментатори се питат дали това не е най-грозният екип в историята на футбола, сравнявайки го с роклята от истински месо на певицата Лейди Гага от 2010 г.


Странните екипи не са прецедент по испанските терени. През миналата година втородивизионният Луго се състезаваше с титулярни екипи с изрисувана бира и резервни с виещо се пипало на октопод.

       

Причина за "биреното" облекло беше спонсорът на тима Estrella Galicia, докато октоподът по подобие на решението на Гихуело, бе избран като любима храна на местните жители на Луго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови