Бирата във Венецуела свършва

OFFNews 09 август 2015 в 09:17 6140 20

Снимка Fernando Llano/AP

Жителите на Венецуела, страната, където има недостиг на всичко - от памперси до електрически крушки, скоро може да останат и без бира, пише в. "Гардиън".

Компанията „Сервесерия Полар“, която доставя 80% от бирата в социалистическата латиноамериканска страна , започна да затваря своите пивоварни от миналата седмица поради недостиг на хмел, ечемик и други суровини заради жегите, а доставките на алкохол в Каракас спряха.

„Венецуела е страна на илюзиите. Магазинът е без мляко и бутилирана вода от месеци, но бирата е на привършване и всички започват да се притесняват. Ето колко са се объркали нашите приоритети“, коментира продавач на магазин за алкохол.

Страната изпитва необичайни жеги от 30 градуса при нормални за сезона 23 градуса. Заради липсата на бира някои заведения са изкупили оставащите количества и спекулират с цените.

"Започнах да пия тъмна бира, когато бях на 13 г. Това е нашата религия. Вземете ни бирата и нещата ще станат опасни", коментира жител на града.

От „Сервесерия Полар“ казват, че ще могат да започнат да правят бира отново едва когато правителството позволи вносът на суровини от чужбина. Все пак бирата в страната не е напълно свършила, по магазините има вносна "Хайнекен", но тя е на цена 5 пъти по-висока от местната.

През последните няколко дни срещу редица магазини в страната има нападения на гладни хора, а политическите търкания преди предстоящите избори, които се очертава управляващата партия да загуби убедително, са тежки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша