"Баба Ванга е последният македонски пророк" (видео)

ОFFNews Последна промяна на 27 ноември 2014 в 17:53 7430 20

Баба Ванга

Македонската телевизия Канал 5 е направила специален „игрално-документален“ филм за баба Ванга със заглавие „Последният македонски пророк“. 

Според един от актьорите в продукцията Младен Кръстевич във филма ще бъдат показани за първи път оригиналните документи за баба Ванга. Един от тези документи бил кръщелното й свидетелство, което щяло да докаже, че тя е македонка.

Според множество македонски сайтове, като например strumicadenes.mk, самата Ванга била казала за себе си, че е дъщеря на "последния македонски крал - фараонката Клеопатра".

Феноменът „баба Ванга“, според публикувания текст в медията, бил използван за реклама на българската държава, наричайки я "велика българка".

„Край на тази история, най-накрая някой се сети да каже истината“, пишат македонските медии за новата македанска продукция.

Филмът щял да бъде автентичен и по-различен от всички останали за Ванга, не само защото ще бъдат използвани оригинални документи за нейното кръщаване, венчавката й, лични предмети на Ванга, но и заради информация от хора, които лично са я познавали, обещават македонските медии. 

Може да видите кадри от филма тук:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2014 в 17:47

Господа зашо не ги објавите коментарите шо ги напишах??? Или ве боле истината.
МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА ! ! ! СМРТ ИЛИ СЛОБОДА ! ! !

30.11 2014 в 00:49

И сега да се убиеме едни со други?????Била наша (Македонка) или ваша (Бугарка)????? Па до кога ќе бидете прости и ќе дозволите да ве водат прости националистички идеи????? Алоооооо!!!!!!!!Сигурно Баба Ванѓа видела дека ќе се испотепате тука меѓусебно и поради тоа и било срам да ви каже!!!!!!!!!Јас сум Македонец од кога сум роден и ниеден од Вас не може да го смени тоа што јас и мојот народ го чувствуваме за својата држава исто како што не може никој на бугарскиот народ да му кажува од каде потекнува.
Ајде, сега оставете книгите по историја и фаќајте се за работа за да си го направиме овој наш живот колку можеме поубав. Направете нешто убаво и добро за било кој ваш близок и ќе видите дека националноста не е важна ниту за Вас, ниту за нас ниту пак за Баба Ванѓа!!!!!!

28.11 2014 в 15:55

Брей охх-нюза го четели и в дълбоката провинция.А гледай какво става - разни македонци налазили коментарите.
Абе @Македонецq що кажува твоя Бог Македон?
Ке я биде ли "осем илядолетната дръжава" или не?

Аз като гледам как го ваяте от стиропор... и до 2020 няма да изкара. Тургайте барем повече турски цимент, нали е безплатен за вас, какво му с скъпите?

28.11 2014 в 15:39

Ванѓа не ниту Бугарка, ниту Македонка!!! Ванѓа е ЃАВОЛ! Вие верувате во Ѓавол кој се противи на свештено лице и кажува дека сме кривоверни! Толку почит и слава не треба да му се дава на еден ЃАВОЛ!!!

28.11 2014 в 13:18

"Българите не са татари - имат 495 тракийска кръв, това е от излседване на швейцарския институт Игенеа, нямаме никакви татарски, монголски гени."

Грешка при писането: 49% !

Надявам се да не се хващате на подробности. ;-).

28.11 2014 в 12:15

@Тодор №10.
Кога ще се научите да пишете на грамотен български език, че от този диалект ме болят очите. Интересно как говориш за история при положение, че в часовете по история макетата четат Българска история и после им се раздават притурките за македонска история. Не разбираш ли, че в менюто на някоя пицария има повече текст отколкото в историята ви? Крадете история, порогавате паметници и си измисляте какви ли не глупости. Както вече бе споменато, това е породено от срамът какви сте. Искрено се забавлявам на всичките глупости, които измислените ви историци бълват. Искрено ви и съжалявам, че ви е толкова срам какви сте, че ви се налага да крадете история и да лъжете. Ако не се лъжа същия тоя псевдо историк беше открил някакво апрче глина с рески по него и видш ли ти там пишело македония. Забрави да спомене, че после е било старателно задраскано, защото и тогава ги е било срам.

28.11 2014 в 11:44

ДНК анализите говорят много изрично!!!

Българите не са татари - имат 495 тракийска кръв, това е от излседване на швейцарския институт Игенеа, нямаме никакви татарски, монголски гени.

Гърците - ами имат малко древно елински гени около 30%.

Македонците имат пък от древните едони (македони) почти 30%.

Македонците имат повече право на името македония от гърците и това е факт.

Александър Македонски не е бил грък, нито той, нито баща му, можете да прочетете например Демостен пише за това.

Иначе братя Македонци вие преди сте се наричали Българи. Сега искате да сте македонци - добре, имате генетичното право!:-) Но моля ви, не ни обиждайте на татари.

Най-малкото и вие, както и ние сме жертва на комунистическата промивка на мозъци, която цел е била да заличи славната Българска история и да ни изкара кривокраки монголоиди и славяни, които гени имаме около 15%. :-).

Поздрави, а за останалите се поровете за по-нови научни факти.