Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Anonymous свалиха сайта на Министерския съвет

07 октомври 2012 в 10:29 4021 2

Anonymous свалиха сайта на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
Anonymous свалиха сайта на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС

Anonymous блокираха сайта на Министерския съвет в неделя сутринта.

Този път "Анонимните" не посочиха каква е целта на действията им. В социалните мрежи те написаха „Писна ми!“ и „Нека всички заедно да съборим сайта на правителството“.

Сайтът на Министерския съвет government.bg е недостъпен от часове.

Сайтът е блокирал, но не е "хакнат", отрече информацията шефът на пресслужбата на МС Николай Боев. Причината за срива била, че "много хора се опитват да влязат едновременно". Боев не обясни каква е причината за огромния интерес към правителствения сайт в неделя сутрин.

През август Anonymous блокираха и интернет страницата на парламента, а месец по-късно хакнаха и сайта на „Лукойл“ заради високите цени на горивата.

В средата на септември Anonymous Bulgaria се обявиха срещу новите правила за паркиране в столицата. Във видео те призоваха за протест срещу Синята зона в София. 

“Столичният общински съвет въведе новите текстове, чиято цел е да опразни още повече оскъдния бюджет на семействата, живеещи и посещаващи града ни, както и да осигури комфорта на новозабогателите, като принуди обикновените граждани да освободят своите паркоместа за тях”, заявиха “Анонимните”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews