Американски гросмайстор отрече да е ползвал секс играчка, за да мами по време на партия шах

OFFNews 26 септември 2023 в 15:18 5514 0

Ханс Нийман

Снимка Фейсбук

Ханс Нийман

Американският гросмайстор Ханс Нийман бе обвинен, че е използвал вибрираща секс играчка, за да мами по време на партия. Той отрича твърденията, предаде Би Би Си.

Скандалът, който разтърси света на шахмата, се разгръща през миналия септември, когато Ханс Нийман сяда да играе с 32-годишния норвежки гросмайстор Магнус Карлсен на шахматен турнир в САЩ, в щата Мисури.

Тогава 20-годишният Нийман спечели мача, но Карлсен го обвини в измама, което предизвика огромен съдебен спор между двамата. Карлсен доскоро твърдеше, че Нийман е получавал сигнали от някого чрез дистанционно управлявана секс играчка. Миналият месец двамата шахматисти уредиха съдебно дело за 100 млн. долара.

Снощи Нийман говори по британската телевизия за проверката, с която се сблъскал след скандала. "Много е обезсърчително да те обвинят в измама след тази победа", каза той, но добави, че през последната година е станал по-решителен.

Той бе категоричен, че не е мамил по време на партията срещу Магнус Карлсен.

На въпрос от водещия ползвал ли е някога анални топчета, докато играе шах, Нийман отговаря: "Е, любопитството ви е малко притеснително, знаете ли - може би сте лично заинтересован, но мога да ви кажа, че не. Категорично не, разбира се, че не."

Магнус Карлсен коментира само, че признава доклада по делото, "включително и твърдението, че няма категорични доказателства" за неправомерни действия от страна на съперника му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки