В Тетевенско остава бедственото положение, пътищата в страната са чисти

Юлиан Христов 10 януари 2012 в 10:13 1465 0

Пречките на места са значително по-малки.
Пречките на места са значително по-малки.

Остава в сила обявеното бедствено положение в община Тетевен. Въпреки тридневните усилия на аварийните групи повечето селища в района все още са без ток. Пътищата са разчистени, но на труднодостъпни места има паднали стълбове и електропроводи и това затруднява екипите.

Кметът на общината Милен Милев обясни пред БНР, че учебни занятия няма да се провеждат поради невъзможността класните стаи да се отопляват. Селата в региона са снабдени с хляб и стоки от първа необходимост.

В бедстващата община Роман продължава възстановяване на електрозахранването. Там пети ден села от общината са без ток, но учебните занятия не са прекъсвани.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Слаб сняг превалява по високите места на Софийска, Кюстендилска област и р. Черна Места. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места заледени, обработени и опесъчени.

Пътната настилка на автомагистралите „Тракия“ „Хемус“, „Марица“ и „Люлин“ е суха, като на места има останали мокри участъци. Затворени за моторни превозни средства остават проходите „Златишки“, „Твърдишки“, „Вратник“, „Троянски“ и Върбишки“. За „Дюлински“, „Айтоски“, „Шипка“ остава забраната за товарни автомобили. На „Петрохан“ всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а забрана да преминават имат товарните с маса над 10 тона, с ремаркета и полуремаркета. През проходите „Превала”, „Пампорово” и „Рожен” - всички МПС трябва да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета.

Най-важното
Всички новини