210 селища без ток, спасиха блокирани в хижи

ОFFNews 09 януари 2012 в 18:29 2376 0

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Общо 210 селища продължават да бъдат без ток по последни данни.

Хората, които бяха блокирани в хижа „Студенец“, Пловдивско, вече са извадени, съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължават действията на екипите за оказване на помощ в населените места, пострадали от обилния снеговалеж.

Изведени са посетителите на хижа „Бряновщица" и околните вили, съобщиха от Областна администрация. От района на хижа „Руен" се извеждат към „Копривките" две жени и петима мъже със сили на Планинската контролно-спасителна служба с помощта на две моторни шейни. Към момента няма валежи и други сигнали за хора, нуждаещи се от спасяване. Kритична е зимната обстановка в община Тетевен, обявено е бедствено положение.  На места снежната покривка достига близо 1 м. Продължава почистването на пътищата и възстановяването на електропреносната мрежа и инфраструктурата на територията на общината. Трети ден без ток са кв. „Полатен” на Тетевен , махала Брязово, махала Горньово, селата Черни вид, Дивчово, Васильово, Рибарица, Бабинци, Глобово, Кирчево, Галата, Градешница. Курортното селище Рибарица, както и още около 10 населени места са без достъп. Трето денонощие 60 % от населението на общината (12 000 души) е без ток. Прекъснати са телефонни, интернет, мобилни и други видове комуникации, което възпрепятства информираността на гражданите. Отменени са учебните занятия на територията на цялата община до второ нареждане. На територията на с. Деветаки, има авария с пламъчното горене на газов сондаж. Създадена организация за отстраняването й с екип на РСПБЗН-Ловеч и аварийна група от експлоатиращото предприятие в Плевен.

Без ток и вода в района са град Угърчин и селата Каленик, Катонец, Драгана,  Орляне и Славщица, където помпите на ток не работят. В района на Ябланица има нарушено водоподаване.

В област София по данни на ВиК без вода са Правец и околните села, с.Вакарел-община Ихтиман и с. Габра – община Елин Пелин. Причината е спиране на електрозахранването на помпените станции. С тежка верижна техника е пробит пътят до с. Голак, община Костенец и блокираните в селото 25 души в момента се извеждат оттам. Пътищата в община Етрополе са непроходими и спасителни екипи с верижна техника са изтеглили ТИР и автобус с пътници в местността "Правешки връх". В с. Лопян, община Етрополе, екипи с високопроходима техника провеждат операцията за извеждане на гражданин, нуждаещ се от хемодиализа, за МБАЛ-Етрополе. Възстановено е електрозахранването в голяма част от населените места на община Чепеларе и на град Роман, като все още без ток са няколко села около града. Остава бедствено положението в община Чепеларе. Курортен комплекс Пампорово е без вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!