Quantcast

"Ройтерс" публикува коригирано интервюто на Борисов

Ивайло Анев Последна промяна на 29 септември 2014 в 19:02 4438 10

Агенция "Ройтерс" предаде коригирана версия на интервюто си с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, излъчено на 25 септември.

Агенцията коригира текста си, че Борисов не е изразил готовност за преговори за широка коалиция след изборите и премахна от заглавието и първия параграф понятието "широка коалиция":

"Фаворитът за изборите в България през октомври заяви в четвъртък, че е готов да проведе разговори с други партии след вота, включително, за да обсъди осигуряването на подкрепа от различни партии за законодателство, така че да се гарантира политическа стабилност", се казва коригирания първи параграф от интервюто.

Още веднага след като първото интервю беше публикувано, Борисов отрече да е говорил за широка коалиция.

"Днес "Ройтерс" препубликува интервюто ми с уточнението: "Премахваме твърдението за широка коалиция от заглавието и от първия параграф, Борисов говореше за преговори за подкрепа на законодателството от други партии, а не за сформиране на коалиция", написа самият Борисов в профила си във Facebook.

В събота в интервю за предаването „Седмицата“ на Дарик радио пък Борисов каза, че за разлика от други избори е изключително разтревожен, че след 5 октомври има възможност да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред.

Борисов изказа притесненията си, че следващият парламент няма да работи. „Ако политическите партии продължим да се държим по този антагонистичен начин, не виждам как ще можем да седнем и да говори“, посочи той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2014 в 08:31

Предлагам да не го хвалим повече,те неговите фенове,които са с неговото ниво на разум,култура и манталитет и така си го харесват...

30.09 2014 в 04:30

65,
що не ходите да "поваканцувате" и да си го "нарОсСийскате" в мазните балкански трътки, а?

Хахахахахахахахахахахахахахахахахаха

30.09 2014 в 00:41

Кроки, тва с "брифирането" съм го пропуснАл.

Ама се сетИх за Тетка Цачева с "входирането" и "архитектурните неудобства". И за още неколко гербави експерти, дето "прецЕнят" и "намАлят" разходи, приходи, биджети и квот им падне.


Моля уважаемите колеги тук да ме извинят за гербавия сленг, но исках само да бъда в крак с времето.

30.09 2014 в 00:08

А-а-а, не си прав 65! Онзи ден Боко даже създаде и нова думичка в българския език - "брифирали".

29.09 2014 в 23:02

@65, как какви, 9/9, няма друг начин! Сеир ще става и по тези избори, стой и гледай!

29.09 2014 в 22:25

„Ако политическите партии продължим да се държим по този антагонистичен начин.."


Етооо, след "аутсорсинг" Дон Балон е научил още една нова думичка, дето я няма във Винету - "антагонистичен"! Как тежко и авторитетно звучи само!

Дано се сети, ако не я забрави до утре, да обясни с думи прости на матреала още по-прост, с който се разбира, кво ша е тва чудо "антагонистичен". Иначе те горките кой знае кви ще ги надраскат по бюлютините.

29.09 2014 в 21:58

Уфффф па ми съ ибе мечишку! Можи и уд банкя.
Ши земъ да удара ина жица ду ротерсите, да си пуръчъм.

29.09 2014 в 20:50

Хахахахаахахаха,
някой явно е успял да подскаже на Боко, че мазните балкански свинки най се шашкат от смяна на посоката.
Губят ориентация, опорните точки им се размазват, тиквата им се вижда двойна...
Така трябва да се действа - шаш и паника за червеногъзляците.

Хахахахахахахахахахахахахахахахаха

29.09 2014 в 20:40

Reuters не знаят, с кой си имат работа - "The Pumpkin from Bankya" (Тиквоча от Банкя) известен още и като "The Lying Shepherd" (Лъжливото Овчарче), или "The Lying Shepherd from Bankya".

Както пише НАЙ-ДОБРАТА БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТКА: Това лице "...не се слави с последователност. Настроенията му се менят през пет минути, повечето решения противоречат на предишните, но за сметка на това винаги са предпоследни.

Какво ще каже сутрин, няма никакво значение, защото по пладне ще е казал друго, а до вечерта ще е забравил не само какво е казал сутринта, но и в късния следобед.

Политик с такъв характер, още повече политик, който се гласи отново да управлява, няма как да реши проблемите на държавата, след като сам по себе си е проблем...".

Българските журналисти са му свикнали, защото знаят, че каквото и да каже Баце Белото, след има-няма 2 часа и вече се е отметнал и говори точно обратното. Всички негови изявления са малотрайни, поради което едноличния собственик на Първа Частна Банкянска вкисва и вмирасва целия политически живот в страна с неуравновесеното си поведение.

29.09 2014 в 20:02

Значи Ройтерс, РОЙТЕРС, баси... може да се коригира, но чук-чук, труд-мруд, off-моф... те не могат, така ли?

Странното е, че дори нигерийска медия казва, когато е сгрешила...