"Борисов отрича, но се готви за широка коалиция"

OFFNews 26 септември 2014 в 10:52 4977 6

Георги Кадиев

Прочетох внимателно интервюто на Бойко Борисов, публикувано от Ройтерс, което започва буквално с думите, че е "готов на преговори с други партии след изборите, включително за широка коалиция".

Това коментира в профила си във Фейсбук социалистът Георги Кадиев.

"Приемам, че това е заключение на Ройтерс, а не изказани думи, затова прочетох и онази част от интервюто, публикувано от самия Бойко Борисов в неговия профил.

Ето цитат от него, който липсва в Ройтерс: "С „България без цензура“ - не може. С ДПС, които се държат най-разумно в момента в кампанията и са сатанизирани от всички, не може." За Реформаторския блок нито дума, но знаем предните му изявления. А ето какво казва за БСП: "Разчитам много на БСП. И това за първи път на вас ви го казвам. Действително им пожелавам успех на изборите, защото ни е нужна силна лява партия.

НА МЕН ТОВА МИ ЗВУЧИ КАТО ОФЕРТА ЗА ШИРОКА КОАЛИЦИЯ. Като не може с никой, а само БСП хвалиш, какво да си помисля?
За съжаление не мисля, че широка коалиция е добър вариант в момента. И ГЕРБ, и БСП имат нужда от много промяна и много пречистване, преди да седнат на масата като равностойни партньори. Широка коалиция не е просто сбор от депутати. Широка коалиция е взаимно доверие и уважение, солидарност, партньорство. Все неща, които не си представям в момента", коментира още Кадиев.

Той призовава отново за преференциално гласуване за конкретни хора, които уважавате и харесвате. Може те да направят тази широка коалиция, която партиите не могат, уточнява социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови