Калфин призова за независима позиция по конфликта в Украйна

OFFNews Последна промяна на 03 март 2014 в 13:45 1751 5

Ивайло Калфин

Евродепутатът Ивайло Калфин призова България да заеме позиция по конфликта в Украйна, която е независима от тази на Европейския съюз и големите сили.

Страната като член на ЕС трябва да балансира отношението си към конфликта Украйна – Русия, заяви Калфин пред Нова телевизия.

Имаме проекти като „Южен поток“, който е наникъде. От години имаме желание български фирми да се върнат обратно на руския пазар, уточни Калфин.

България ще трябва да заеме политическа позиция по конфликта, но това трябва да е собствена позиция, а не да се следва позицията на Европейския съюз или големите сили, категоричен е той.

По думите му украинският народ е жертва на геополитическа война, но вина имат и украинските управници, тъй като те са дали повод за този конфликт.

В 21 век не може да имаш отявлен национализъм тогава, когато става дума за упражняване на власт. Новото управление в Украйна също спомогна за развитието на конфликта. Ако погледнете хората във властта, в това число и в силовите ведомства – това са хора, известни в Украйна от години с ултранационалистическите си виждания. В Украйна в момента живеят 45 млн. души, 15 млн. от които са руснаци или от други общности, в това число и българи, допълни Ивайло Калфин.

Действията на Русия в тази ситуация са пресилени, особено в контекста на потенциалната заплаха срещу нея, категоричен е Калфин.

Според Калфин е необходим незабавен политически диалог, в който освен Русия и Украйна участие да вземе и ЕС, за да може украинското население да се успокои, че териториалната цялост на тсраната няма да бъде засегната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2014 в 17:02

Да, наистина, хайде бързо да се нагъзим!

03.03 2014 в 16:27

Т.е. като страна-член на ЕС да не сме страна-член на ЕС. По-откровено не го е казвал и онзи юнак с троянския кон, а той е руснак, все пак.

03.03 2014 в 16:15

И това е човекът, който АБВ иска да направи евро-депутат! Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

03.03 2014 в 15:43

... калфиииииин, калфин... не можеш да се разделиш с партенките... не можеш без комунистическата воня, А!
Какво стана на конгресчето на пес-овете... що траете кат пръднали в междуградски рейс...ууууууууууууу
...а, колко милиона са руснаците с БГ-паспорти, дето ни ги готвите, може ли да ми кажеш...

03.03 2014 в 14:10

Скапан комунист и руска подлога!!!
Гласувайте за тея и България е следващата анексирана страна!