Децата в дигиталната ера (галерия)

OFFNews 07 ноември 2015 в 21:38 2469 0

Снимка НДК.

Националния дворец на културата e домакин на третото поредно издание на конференцията за деца и технологии Digital KidZ, което тази година е с фокус върху предизвикателствата, които създават технологиите при отглеждането и възпитанието на децата в условията на един модерен, бързо развиващ се, пълен с технологични и дигитални предизвикателства, свят.

“Дълбоко вярвам, че по принцип няма “добри” и “лоши” родители - това, на което ме научиха моите деца е, че всеки ден ставаш родител с всяко свое решение, с всяко действие, с всеки пример. Това е голямото изпитание и огромното вълшебство да си родител”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош.

“Въпреки, че новите технологии се развиват с всяка секунда всеки ден, децата ни са дълбоко свързани с тях и приемам мисията на Digital KidZ именно в тази насока - да показва на родителите и на обществото колко е важно да знаем света на новите технологии и колко много той е част от света на децата ни, да го приемем и да започнем да го разбираме”, обобщи той.

Маркетинг директорът на Samsung Bulgaria Кристина Щерева изнесе и лекция на тема: “Как да намерим баланса и правилния начин за използване на технологиите, така че да се възползваме максимално от техните възможности, както за възпитанието, така и за образованието на децата?”.

“Всички сме родители, всички знаем, че децата няма как да не използват технологиите всеки ден. Децата знаят и се учат изключително бързо, ние трябва да сме отговорни да ги научим как и по какъв начин това да е безопасно за тях”, каза директорът “Корпоративни комуникации” във VIVACOM Веселка Вуткова, която представи две платформи, насочени специално за интерактивното обучение на децата - VIVA Cognita и VIVA History.

Повече от 10 експерти в областта на технологиите и детската педагогика споделиха своите съвети за ранно детско развитие, как интернет променя четенето, мисленето и паметта, каква е ролята на изкуството за възпитание на емоциите и защо наблюдаваме цикличност в детското развитие. Традиционно на сцената на Digital KidZ се появи и дете – третокласникът от Англо-Американското училище в София Борис Белов, който сподели своето усещане за това как технологиите променят живота и образованието му.

Гостите на форума имаха възможността да се възползват и от съпътстващата форума целодневна програма с творчески работилници за деца на възраст 4-10 години, където квалифицирани експерти демонстрираха ефективната употреба на технологиите и поощряваха децата, посредством интерактивни забавления, да разиват своето любопитство, любов към книгите, изкуството, културата и социалната ангажираност.

Най-важното
Всички новини
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки