Без повече двойни цени в общините

OFFNews 19 август 2015 в 21:15 5207 0

От 2016 г. общините в България няма да могат да искат повече пари от гражданите за извършването на експресна услуга, като по този начин няма да имат право да предлагат една и съща услуга на различни цени, съобщи bTV.

"Ако искам да ми задвижат документите бързо, плащам 25 лева за това искане. Ако искам да извадя скица, тази скица за 3 дни е 10 лева”, коментира Иван от ямболската община Тунджа

Според закона всяка община сама определя колко ще струват таксите за услугите ѝ.

„Трудът на лицето, което извършва тази услуга не се калкулира. Калкулират се други административни разходи - транспорт, канцеларски", обясни Антон Кръстев, секретар на община Тунджа.

Според зам.-кмета на Столична община по финансите Дончо Барбалов цените не биха могли да са еднакви за всички общини. Той даде пример, че цената на квадратен метър в София е 45 лв., във Видин 18 лв., а в Несебър е 65 лв., като икономическите среди в различните общини не позволяват те да таксуват еднакво за една и съща услуга.

В Столичната община признават, че има цени за бърза и бавна справка - лист хартия, отпечатването на който става за 2-3 минути.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!