Завършват оградата в Бургаско през този месец

OFFNews 04 май 2017 в 14:37 3198 2

Снимка burgasdream.com

Оградата на границата ни с Турция, в участъка в област Бургас, ще бъде завършена през този месец. Това каза областният управител Вълчо Чолаков, който бе на инспекция в района на Малко Търново и Резово.

Надявам се другата седмица да приемем предпоследните 50 км., а след около две седмици – останалите 10. По този начин всички 127 км. на територията на бургаска област ще бъдат приключени“, коментира Чолаков.

Теренът, на който се работи е изключително труден, дори и при сухи условия, поясни областният управител. Той подчерта, че оградата е едноредова и е платена именно като такава. Самото съоръжение не възпира мигрантите, но ги забавя, докато се намесят органите на реда, добави той:

Знам, също така, че се подготвя проект за видеонаблюдение, което ще повиши в пъти ефективността на контрола по съоръжението и по самата граница“, добави Чолаков.

Относно твърденията на лесовъди, че се гората в Странджа се изсича прекомерно заради оградата, областният управител посочи, че са премахнати толкова дървета, колкото е било записано в проекта. Не е получавал сигнали за обратното от страна на дирекцията на природния парк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

04.05 2017 в 23:31

Физически или по документи?

25665

1

Victimized

04.05 2017 в 15:12

Тя бежанската криза отмина, ама ние поне имаме ограда. До колкото съм запознат с ситуацията в милата ни родина, докато тръгнат пак бежанци, сигурно ще ни трябва нова ограда.

П.П.
От тука я виждам, че не е двуреда !!! Бибитко крадец такъв!!!!