Сърбия вдига ограда на границата с България

OFFNews 29 ноември 2016 в 11:34 7685 1

Сърбия спешно ще строи ограда по границата с България и Македония срещу бежанците заради заканата на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне бежанците.

Таен план на страните от Северна Европа за справяне с бежанската криза принуждава Сърбия към спешни мерки, твърдят сръбски медии, цитирани от агенция „Фокус“.

Държавната "РТС" - Радио-телевизия Сърбия- цитира британския вестник "Еxpress", според който "страните от Северна Европа са изработили свой собствен план за изграждане на заграждения, които да ги защитят в случай, че Турция отвори границите си за бежанците, които се намират на нейна територия".

Изданието твърди, че Сърбия също разполага със свой собствен план за реакция в бежанската криза, който предвижда засилване на мерките за сигурност по границите с три европейски държави - България, Хърватия и Унгария, както и по границите с Македония, през която могат да проникнат бежанците от Гърция.

"Еxpress" припомня, че към момента най-малко 1000 мигранти преживяват по улиците на Белград, докато в Сърбия броят им надхвърля 5200 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови