Загиналите в изгорелия автобус са етнически албанци

Александра Маркарян 23 ноември 2021 в 14:54 4414 1

Снимка Getty Images

Загиналите в изгорелия тази нощ македонски туристически автобус са етнически албанци, твърди министърът на външните работи на Албания Олта Джачка.

"Голяма скръб за 45-те загубени живота на албанци от Северна Македония по време на трагичния инцидент в България. Най-искрени съболезнования на близките на загиналите и бързо възстановяване на пострадалите. Албания е близо до Македония в този труден момент!", пише тя в Туитър.

Автобусът изгоря два часа след полунощ на 23 ноември, след като катастрофира и се запали на магистрала "Струма", край пернишкото село Боснек. В него са пътували 52-ма туристи. Те са се връщали от Турция към Република Северна Македония. 12 от загиналите 45 души са деца. Останалите 7 са с изгаряния в "Пирогов". Няма опасност за живота им.

По-рано днес македонски медии също писаха, че загиналите са албански граждани.

Според македонския министър-председател Зоран Заем в автобуса са пътували също един сръбски и един белгийски гражданин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

SapunRK

23.11 2021 в 15:46

Деца са на майките и бащите си... И чада Божии! Другото не е толкова важно. Мир на душите им. И Господ да се смили вече над клетата ни, прокълната Родина. Изстрада повече от достатъчно. Твърде много деца загинаха. Мир да има,... спокойствие и да се хващаме в работа, че живеем в Рая на земята.
 
X

Да помогнем на украинските деца!