52 души са пътували в пламналия автобус, 12 деца има сред жертвите

Картината е ужасяваща, съдебни лекари ще установяват самоличността на загиналите чрез материал за ДНК

OFFNews 23 ноември 2021 в 07:11 4773 0

Снимка FB/ Катастрофи в София, Christian Chorbajiyski

Това е една трагедия, която ни разтърси. Да се надяваме, че от нея ще си извлечем поуки и повече няма да допускаме такива ужасяващи катастрофи, заяви премиерът Стефан Янев, който пристигна на мястото на магистрала "Струма", където изгоря автобус и загинаха над 40 души.  

"Картината е ужасяваща, не всеки може да издържи такава картина. Да оставим за друг час детайлите. Досега не съм виждал такова нещо. Хората са скупчени на въглен, никой не може да ви каже колко са на брой. Телата трябва да се идентифицират. Пътували са няколко автобуса, може някои хора да са се прехвърлили от един на друг при спирания", заяви вътрешният министър Бойко Рашков. 

Възможно е запалването да се е получило при сблъсъка с мантинелата, тя е отнесена 50 метра. Има и версия за изтичане на гориво, допълни той. 

52-ма пътници са пътували, сред тях и 12 деца. 7 души са "Пирогов" - аритметиката показва, че 45 души са загинали, обясни шефът на Националното следствие Борислав Сарафов. Пътуват насам съдебни лекари и специалисти, които ще вземат проби, за да се установи самоличността на загиналите чрез ДНК, уточни той. Шофьорът не е оцелял.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови