Временният шеф на Спешния център в София встъпи в длъжност

OFFNews 04 юни 2014 в 17:47 3823 0

Временният директор на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Александър Златанов встъпи в длъжност този следобед, съобщи bTV.

Спешните медици бяха решили да посрещнат с жива верига новия директор. Той обаче за втори ден не се появи на работа в Центъра тази сутрин с обяснението, че документите за назначаването му още се обработват в Министерството на здравеопазването.

Този следобед д-р Златанов встъпи в длъжност без напрежение пред сградата. Той обясни, че ще започне разговори със Столична община за създаването на изнесени центрове в кварталите „Младост“ и „Люлин“.

Такива центрове вече съществуват, но досега те не работеха заради липсата на достатъчно екипи.

Спешните медици са категорични, че ще протестират всеки ден срещу предложението за уволнение на директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София д-р Георги Гелев и на неговия заместник д-р Ангел Ангелов, както и с искане за решаване на проблемите в Спешната помощ.

Лекарите отрекоха съобщените от Андреева данни, че в Центъра са раздавани по-високи заплати заради нарочно незапълнени бройки, и обявиха, че средната заплата в сектора е около 1200 лева.

Спешните медици изразиха и недоволството си от това, че са командировани екипи от Търговище, за да се увеличи броя на екипите в столицата.

Като дойдат екипи от Търговище, там ще останат без екипи. Нормално ли е това? По този начин ли ще се реши проблемът в Спешната помощ, коментираха те.

В понеделник здравният министър Таня Андреева се срещна с представители на спешните медици, които подадоха оставки в края на миналата седмица. Тогава Андреева съобщи, че ще назначи за временно изпълняващ длъжността директор на Спешния център в София директора на РЗИ София-област д-р Александър Златанов, докато настоящия шеф на Центъра е в болничен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови