Военният министър иска свикване на КСНС за етническия мир

OFFNews 19 февруари 2014 в 12:15 1799 0

Има основание за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента по темата за етническия мир в България. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов.

Според военния министър свикването на КСНС от президента по тази тема е много по-удачно отколкото за темата за усвояването на еврофондовете. Във вторник президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски излязоха с обща декларация за опазването на етническия мир в страната. 

"Самият факт, че министър-председателят и президентът направиха съвместно обръщение по тази тема сам по себе си е достатъчно показателен. Ако към това прибавим и загрижеността, която личи в текстовете на декларациите, които бяха обсъждани в Народното събрание и ангажираността на парламентарните групи, става ясно, че има достатъчно сериозно отношение, което предполага и свикване на КСНС. Това е инициатива на президента, но аз си мисля, че много по-уместен е подобен консултативен съвет, отколкото обсъждането на консултативен съвет на въпроси, свързани с усвояването на европейските средства", заяви Ангел Найденов.

По думите на военния министър темата за опазването на етническия мир в страната се яхва за политически цели. 

"Има всички основания да се притесняваме, особено когато една подобна тема се използва от гледна точка на политически пристрастия или политически амбиции. Аз не знам дали хората, които експлоатират тази тема си дават сметка, че стоим върху буре с барут и в този случай всички трябва да подхождаме изключително внимателно към коментара, към отношението и към използването на езика и изразните средства", коментира Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!